Modiform betaalt vergoeding voor geretourneerd PS-kunststof

Met ingang vanaf nu ontvangen kwekers een vergoeding voor het aanleveren van gebruikte trays van polystyreen (PS) bij Modiform. Het Leusdense bedrijf betaalt een marktconforme prijs per kilo voor teruggenomen PS-trays. De geretourneerde trays worden intern gerecycled om er vervolgens nieuwe producten van te maken.

Win-win
Het terughalen van de trays bij kwekers biedt voordelen. Telers hoeven de trays zelf niet af te voeren en ontvangen een reële vergoeding hiervoor. Daarnaast wordt het PS-materiaal hergebruikt. Dat levert niet alleen duurzaamheidswinst op, omdat er geen nieuw plastic nodig is voor de productie, maar helpt ook bij het reduceren van de CO2-uitstoot. Daarmee is het gemakkelijk voor telers om op deze manier een steentje bij te dragen aan het sluiten van de materialenkringloop.

Hoe werkt het?
De trays worden opgehaald nadat men zich hiervoor heeft aangemeld.De retour gekomen pallets of balen met PS-trays worden bij Modiform gewogen. Het bedrijf bepaalt de hoogte van de vergoeding op basis van de gewogen kilo’s en de op dat moment geldende grondstofprijs. Van de gewogen kilo’s wordt 15% ingehouden voor de meegeleverde vervuilingskilo’s zoals afval, zand of water. Voor een  pallet inclusief verpakking wordt 25 kilo op het totaal in mindering gebracht. Buiten Nederland worden voor het ophalen van de gebruikte PS-producten de standaard transportkosten in rekening gebracht. De ingenomen trays worden vermalen en gewassen om granulaat te produceren. Daarna worden nieuwe trays op basis van gerecycled materiaal vervaardigd. 

Maximaal behoud grondstoffen
Modiform doet er alles aan om de materialenkringloop te sluiten en om voor 2025 nieuw plastic te verbannen uit de eigen productie en bedrijfsvoering, maar ook uit de keten. ‘Dit streven vraagt op alle vlakken samenwerking en het creëren van duurzame businesskansen en slimme oplossingen. Om een stap dichterbij het behalen van ambitie Horizon2025 te komen, gaan wij PS materiaal ophalen bij kwekers. Het maximaal behouden van grondstoffen voorkomt onnodig verlies en zo verlagen we de druk van onze producten op het milieu’, aldus Jan van Brummelen, Director Production Modiform.

Voor meer informatie:
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
Tel.: +31 (0)33 434 31 66
sales@modiform.nl
www.modiform.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven