Showtuinen Dümmen Orange vol gloednieuwe genetica

Dümmen Orange toont dit jaar in haar Nederlandse en Duitse showtuinen een assortiment nieuwe producten en retailconcepten. Tot de highlights behoren onder andere Smartunia Windmill, 's werelds eerste TMV-resistente Petunia-serie en de milieuvriendelijke Senecio hybride serie Mandala.

Smartunia Windmill met natuurlijke resistentie
Betrouwbare teelt - dat belooft 's werelds eerste Petunia-serie met een natuurlijke resistentie tegen het tabaksmozaïekvirus (TMV). De Intrinsa Petunia-serie Smartunia Windmill wordt op de Europese markt gebracht met drie aantrekkelijke, tweekleurige rassen. Deze petunia's bieden een doorslaggevend voordeel ten opzichte van alle andere Petunia-rassen: Intrinsa-planten van Dümmen Orange zijn van nature gezonder en sterker. Dat maakt een milieuvriendelijkere en duurzamere teelt mogelijk. Dit zorgt voor meer winstgevendheid bij zowel de teler als de retailer, en biedt de consument langdurig plezier.

Dümmen Orange's Smartunia Windmill – 's werelds eerste Petunia-serie die resistent is tegen het tabaksmozaïekvirus (TMV).

De Intrinsa planten zijn het resultaat van intensief en hightech veredelingswerk van Dümmen Orange. In het Breeding Technology Center (BTC) van het bedrijf werken nu meer dan 200 experts. Door de genetische code van planten te ontrafelen en te analyseren, leren zij over de precieze biologische oorzaken van bestaande of ontbrekende resistenties. Met deze kennis kunnen ze de intrinsieke eigenschappen systematisch verbeteren en uitbouwen. De onderzoeksteams hebben in de meest belangrijkste gewassen van het bedrijf al meer dan 50 kenmerken geïdentificeerd voor veredeling op natuurlijke resistentie en weerbaarheid. Deze kenmerken worden nu geleidelijk geïntegreerd in de veredelingsprogramma's, waarbij de onderzoekers behalve op de betrouwbaarheid en zekerheid in zowel de teelt als door de hele sierteeltketen heen, ook letten op de perfectie van de planten waar het gaat om de bloemvorm, plantopbouw en houdbaarheid.

Senecio Mandala
Mandala en Mandala Plus zijn twee nieuwe, fraaie en duurzame Senecio hybride series die tien afzonderlijke rassen omvatten. Hun uitbundige bloei en intense kleuren zijn uniek op de markt. Milieuvriendelijke eigenschappen, zoals een geringe noodzaak tot groeiregulatie en de lage waterbehoefte, maken hen aantrekkelijk voor de teler, de consument en het milieu. Ze zijn geschikt om zowel in de kas als buiten te telen. Mandala is een perfecte kamerplant en de grotere en nog langer bloeiende Mandala Plus-rassen zijn ideaal voor in de tuin.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de nieuwste introducties.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.