Refurbished emmer-, tray- en krattenwassers prijsvriendelijk en duurzaam

Annie en Jan Janssen, oprichters van Limex, bouwden 30 jaar geleden al degelijke en flexibele wasmachines met de gedachte ze in de toekomst eenvoudig te kunnen reviseren. Dankzij vooruitstrevende technieken kan Limex de oudste machines nieuw leven inblazen met behoud van goede wasresultaten. Niet alleen is zo’n refurbished/reusable machine lager geprijsd, maar ook nog eens eens duurzamer.

Reusable wasser lagere CO2-voetafdruk dan gerecyclede wasser
Het hergebruiken van wassers en het opnieuw in de markt zetten van refurbished wassers is een milieuvriendelijk alternatief en nóg zuiniger dan het volledig recyclen van wasmachines. Het kost namelijk veel energie en mankracht om machineonderdelen te demonteren en om te smelten tot nieuwe onderdelen.

Bij het refurbishen van een wasser worden slechts de verouderde of versleten onderdelen vervangen. Denk daarbij aan onderdelen in de wasmachine zoals de pomp, aandrijving en besturing. Het zijn meestal de bewegende onderdelen in een machine die aan slijtage onderhevig zijn. De wasser wordt door Limex goed onderhouden en componenten worden wanneer nodig vervangen, zodat andere machine onderdelen een langer leven hebben. Daarnaast zijn nieuwere onderdelen veelal zuiniger dankzij de technische ontwikkelingen van vandaag.

Limex koopt verouderde wassers terug
In het geval van een verouderde machine, ondersteunt Limex hun klanten bij het reviseren van hun wasmachine. Dit kan in de vorm van passende spare-parts en/of volledige renovatie van de machine.

Wanneer een machine niet meer bruikbaar is, bijvoorbeeld vanwege een drastische verandering in capaciteit van een bedrijf, koopt Limex de machine terug. Vervolgens refurbishen ze deze wasser en zetten hem opnieuw in de markt. Samen met de klant wordt er dan gekeken welke wasmachine er beter bij het huidige wasvraagstuk past. Een refurbished machine komt altijd geüpgradede terug in de markt, inclusief alle geldende CE veiligheidsmaatregelen én met volledige garantie.

Sinner Cirkel voor een betrouwbaar en duurzaam resultaat
Vanzelfsprekend blijft de kwaliteit van het wasproces van een refurbished wasser gegarandeerd hoogwaardig. Dit is toe te lichten aan de hand van Sinner Cirkel - het wasprincipe dat Limex in iedere installatie toepast. In dit principe worden vier verschillende variabelen nauwkeurig gebalanceerd: chemie, temperatuur, tijd en kracht. Voor het beste wasresultaat zijn deze vier parameters perfect in evenwicht. Een bewezen effectieve wasmethode: geen druppel water en/of reinigingsmiddel wordt onnodig verspild.

De degelijkheid van een reusable Limex wasser
Twee grote Limex waslijnen hebben hun dienst bewezen bij bloemenveiling Royal FloraHolland, waar ze gedurende 10 jaar maar liefst 20 uur per dag (!) hebben gedraaid. Toen het vraagstuk van Royal FloraHolland veranderde en hun wasmachines werden vervangen, zijn deze lijnen volledig gereviseerd en in bedrijf genomen door groenteproducent P. van Osch en dienstverlener Box Cleaning Services (BCS). Daar zijn deze waslijnen vandaag de dag volop in gebruik.

Voor meer informatie:
Limex 
Industrieterrein 120
5981 NC Panningen
Tel.: +31 (0)77 307 44 12
sales@limex.nl
www.limex.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven