Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Glastuinbouw verliest geborgde zetels in waterschapsbestuur

Dinsdag 31 mei heeft de Tweede Kamer gestemd voor het initiatiefwetsvoorstel van D66 en GroenLinks, nadat een amendement (aanpassing) van de ChristenUnie op het voorstel was aangenomen. Het gevolg van deze wetswijziging is dat de categorie Gebouwd, waar de glastuinbouw onder valt, haar geborgde zetels verliest. Glastuinbouw Nederland wijst hierop, nadat eerder al LTO Nederland over de stemming publiceerde. 

De categorieën Landbouw en Natuur behouden hun geborgde zetels, maar het aantal wordt teruggebracht naar twee per categorie en de verplichte zetel in het Dagelijks Bestuur van het waterschap verdwijnt.

D66 en GroenLinks wilden helemaal van de geborgde zetels af, maar merkten dat daar mogelijk onvoldoende draagvlak voor was in de Tweede Kamer. Beide partijen stemden in met de wijziging van de ChristenUnie, waardoor er een meerderheid ontstond. Volgens Pieter Grinwis van de ChristenUnie zijn de geborgde zetels voor Landbouw en Natuur te onderbouwen vanwege hun grondpositie en de afhankelijkheid en bijdrage aan het waterbeheer. Volgens ChristenUnie gelden die argumenten niet voor Gebouwd.

Publicatiedatum: