Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Programma Schoon Water maakt herstart

Bestrijdingsmiddelen en meststoffen in het grond- en oppervlaktewater vormen onder meer een bedreiging voor ons drinkwater. Programma Schoon Water heeft daarom een herstart gemaakt. Het samenwerkingsprogramma stimuleert het gebruik van alternatieven voor gewasbeschermingsmiddelen in de landbouw en tuinbouw.

Foto: Eddie Mol

De officiƫle aftrap van de samenwerking vond plaats op 31 mei 2022. In aanwezigheid van een delegatie van de ministeries van LNV en I&W vroegen gedeputeerde Hagar Roijackers, directeur van Brabant Water Rob van Dongen en bestuurder van waterschap AA en Maas Ernest de Groot aandacht voor minder gewasbeschermingsmiddelen in grond- en oppervlaktewater. Een consortium van CLM, Delphi en Arcadis gaat hier, met subsidie van de provincie Noord-Brabant samen met de Brabantse boeren en tuinders voor de komende twee jaar mee aan de slag.

Het schoonwaterprogramma is een meerjarige en langlopende samenwerking tussen de Brabantse Waterschappen, de ZLTO, de provincie Noord-Brabant, Cumela en Brabant Water. Samen zetten zij zich in voor schoon grond- en oppervlaktewater. De samenwerkende partijen proberen de uitspoeling van gewasbeschermingsmiddelen zo klein mogelijk te maken.

bron: Provincie Brabant

Publicatiedatum: