Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Olympisch kampioene Nao Kodaira ontvangt eigen “Kodaira” lelie

Op 31 mei jl. vond de uitreikingsceremonie van de lelie “Kodaira” plaats op de Residentie van de Nederlandse Ambassadeur in Japan. “Kodaira” is een nieuwe leliesoort die in oktober 2020 door de Ambassadeur is vernoemd naar de Japanse Olympische gouden medaillewinnares bij het hardrijden op de schaats, Nao Kodaira. 


Mw. Nao Kodaira ontvangt een mand met Kodaira leliebollen van Denise Lutz, Landbouwraad in Japan

Ter viering van de start van de verkoop van Kodaira-lelies in Japan in mei dit jaar, had Denise Lutz, Landbouwraad, namens de Nederlandse Ambassadeur Peter van der Vliet, de eer de schaatsster, haar ouders en haar manager op de Residentie te mogen ontvangen om haar een mand met leliebollen en een boeket van de bloemen te overhandigen.

De nieuwe leliesoort is naar de Japanse topatlete vernoemd vanuit de wens dat deze helderoranje lelie een symbool van hoop zou worden. Toen het dagelijks leven als gevolg van de coronapandemie een flinke klap kreeg, staken de geweldige prestaties van Nao Kodaira, waaronder het winnen van de zilveren medaille op de 1000 meter en de gouden medaille op de 500 meter voor dames op de Olympische Spelen in PyeongChang, niet alleen de mensen van Japan een hart onder de riem, maar ook die in Nederland, waar zij twee jaar woonde en trainde onder begeleiding van coach Marianne Timmer.

Lees hier verder op Agroberichten Buitenland

Publicatiedatum: