Tijdelijke verhoging minimale koopgrootte op klokken Aalsmeer

Vanwege het aanhoudende hogere volume klokkarren en het structurele tekort aan logistiek medewerkers voelt Royal FloraHolland zich genoodzaakt extra maatregelen te nemen. Dit doet men bovenop het actieprogramma dat is gericht op personele inzet, zoals de wervingscampagne en vergroting van de inzet van piekhulpen. Het doel is om de kloklogistiek betrouwbaar en voorspelbaar te houden voor kopers.

Als een van de tijdelijke maatregelen verhoogt Royal FloraHolland daarom vanaf vrijdag 3 juni de minimale koopgrootte van één naar twee fusten op de klokken van locatie Aalsmeer.

De veilingmeester kan bij niche en/of kleine aantallen afwijken, indien hij/zij dit commercieel verantwoord acht. De commerciële en logistieke effecten zullen nauwlettend worden gemonitord, dagelijks geëvalueerd en verder geoptimaliseerd. Deze maatregel geldt niet voor klokvoorverkoop. Kopers houden dus de mogelijkheid om klein in te kopen. Het doel van de tijdelijke maatregel is het realiseren van beoogde eindtijden.

Diverse veilgroepen kennen overigens al een grotere minimale koopgrootte. Over invoer van de tijdelijke maatregel in Naaldwijk wordt besloten na de eerste evaluaties in Aalsmeer. In Rijnsburg zal geen minimale koopgrootte worden ingevoerd.

Communicatie over andere onderdelen van het plan van aanpak Logistieke Performance volgt op korte termijn.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven