Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sjaak van Schie eerste met paniculata’s

Sjaak van Schie B.V. brengt dit seizoen als één van de eersten al paniculata’s op de markt. Dit is mogelijk vanwege de locatie in Portugal waar de voorkweek plaatsvindt. Tot en met eind juni heeft Sjaak van Schie de paniculata’s in de kas staan, aan de Schenkeldijk. De meeste hortensiakwekers hebben deze Hydrangea pas vanaf eind juni beschikbaar als bloeiende plant. De kweker heeft dit jaar voor het eerst paniculata’s in zijn assortiment.

Sjaak van Schie B.V. heeft een grote locatie in Portugal, op een half uur rijden van Lissabon. Daar vindt de voorkweek plaats. Als de planten het juiste rijpheidsstadium hebben, vervoert men de planten naar Nederland. “Op onze locatie in Maasdijk komen de planten aan als pre-flowering product. Door het Portugese klimaat is het voordelig voor ons om de teelt op deze manier te plannen,” vertelt Roel van Schie, directeur bij Sjaak van Schie B.V. “De paniculata wordt steeds populairder. Dit soort is een waardevolle toevoeging aan ons assortiment, naast de bekende bolhortensia’s en tellers. Zo verstevigen we onze positie op de markt.”

Pluimhortensia
De paniculata wordt ook wel de pluimhortensia genoemd en is een tuin- en terrasplant. De meest voorkomende pluimhortensia’s zijn wit en bloeien van juli tot september. De kleur van de bloem ontwikkelt zich tijdens de bloei. De bloemen groeien samen uit in een puntige vorm, de pluim. Dat verklaart waar de naam van deze Hydrangea vandaan komt.

Voor meer informatie:
Sjaak van Schie BV
Schenkeldijk 8
2676 LD Maasdijk
+31 (0)174 520465
verkoop@sjaakvanschie.nl
www.sjaakvanschie.nl

Publicatiedatum: