Gratis webinar over bloemen-en plantenverkoop in Pools retailkanaal

Wilt u inzicht verschaffen over de verkoop van bloemen en planten in het Poolse retailkanaal? Neem dan op 8 juni 2022 deel aan een gratis webinar van de Nederlandse Ambassade in Warschau in samenwerking met de Poolse retailpartner Fresh Market Poland, de internationale organisatie van sierteeltproducenten AIPH en mediapartner FloraCulture International.

Waarom Polen?
Polen is een bloeiende exportbestemming voor Nederlandse snijbloemen, kamerplanten, tuinplanten, heesters, bomen en bollen en de verwachting is dat de Poolse markt verder in de toekomst aan potentie zal winnen.

Deelname aan dit online event is gratis en richt zich vooral op de exporteurs van bloemen, boeketten, planten, bollen en boomkwekerijproduct. Maar ook veredelaars, kwekers, jongeplantenleveranciers, exporteurs, bloemisten, marketeers en tuinbouwtoeleveranciers en tuinbouwtoeleveranciers krijgen met dit webinar een goed beeld van de bloemen- en plantenverkoop in Poolse supermarkten en DIY stores.

Programma
15:00 uur Nederlandse zomertijd, start webinar met een welkomstwoord van de heer Tim Briercliffe, Secretaris-Generaal van de Internationale Organisatie voor Sierteeltproducenten (AIPH).

15:05 uur Presentatie van mevrouw Carolien Spaans, Landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Warschau. Zij zal spreken over het belang van circular agriculture/horticulture.

15:15 uur Presentatie van de heer Tomasz Szacón, consultant bij Retail Poland Consulting. Hij zal hierbij een beeld schetsen van het hedendaagse Poolse retaillandschap. Centraal staat de vraag hoe de belangrijkste Poolse retailers zijn georganiseerd en welke kansen en uitdagingen er zijn.

15:25 uur Presentatie van mevrouw Brigitte Hagen van Conceptfactory.eu  Brigitte heeft in opdracht van stichting Chryson een store-check programma afgerond dat het gedrag van de Poolse consument en bloemen- en plantbestedingen in de Poolse supermarkt in kaart bracht. Tijdens haar presentatie zal ze aangeven hoe je met minder conventionele bloemen, de verkoop in het retailschap kan bevorderen.

15:35 uur Presentatie van de heer Robert Radkiewicz, die in het verleden zijn eigen bloemen- en plantengroothandel runde. Radkiewicz is consultant voor Poolse supermarkten en DIY stores waarbij het versterken van de bloemen en planten category centraal staat. Radkiewicz trad eerder op als gastsprekers tijdens Polen’s meest vooraanstaande tuinbouwvakbeurzen Green is Life en Gardenia. Zijn presentatie gaat over Poolse tuincentra en DIY stores.

15:45 uur Presentatie van mevrouw Becky Roberts director Floral International van de in de Verenigde Staten gevestigde International Fresh Produce Association, een onbetwiste autoriteit op het gebied van verkoopbevordering van perishables in het retailschap. Becky geeft in haar presentatie tips voor een dynamische presentatie van bloemen en planten in het retailschap, en geeft aand hoe je derving kan voorkomen.

16:00 uur  Met een kort rondetafelgesprek sluit het webinar af.

Presentatie
De presentatie van het webinar is in handen van de Secretary-General van de internationale organisatie voor sierteeltproducenten AIPH, de heer Tim Briercliffe. Hij zal de deelnemers vakkundig door het webinar zal leiden. Jungle Talks neemt het organisatorisch/ technische deel van het event voor rekening. De voertaal is Engels.

Aanmelden
Datum: het webinar vindt plaats op woensdag 8 juni 2022 van 15 tot 16:30 uur. Toegang is gratis, klik hier voor informatie en de mogelijkheid u aan te melden.

Warming-up voor Virtuele Handelmissie Polen
Het webinar dient feitelijk als warming up voor de eerste Virtuele Handelsmissie Polen ter bevordering van bloemen- en plantenexport richting Poolse retail. Dit matchmaking programma vindt twee weken later plaats en wel op 23 juni 2022 van 08:00 uur tot 18:00 uur lokale Nederlandse tijd.

Het samenbrengen van Nederlandse exporteurs van bloemkwekerijproducten en Poolse retailers is het belangrijkste onderdeel van deze virtuele handelsmissie

Deelname aan deze handelsmissie bedraagt € 495 + btw. Per Nederlands bedrijf maximaal 2 deelnemers mogelijk.

Aanmelden voor deze online handelsmissie kan uiterlijk tot 20 juni, meer informatie vindt u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven