11 en 12 juni

Deze bijna 70 kwekers doen mee met Kom in de Kas

Bijna 70 kwekers, verspreid over 12 regio’s in Nederland, zetten op 11 en/of 12 juni 2022 de deuren van de kas open. Tijdens het jaarlijkse evenement Kom in de Kas kan iedereen kennis komen maken met de innovatieve en voor de maatschappij belangrijke glastuinbouwsector.

Kwekers van bloemen, planten en groenten zijn ook producenten van gezondheid en geluk. Met dagelijks wat meer verse groenten en fruit en met bloemen en planten om je heen ben je al snel een stuk positiever, creatiever en energieker. Tijdens Kom in de Kas kunnen de bezoekers ontdekken welke bijdrage de sector levert aan hun leven, welke mooie producten er worden gekweekt en ze kunnen een kijkje nemen achter de schermen om te zien welke technieken en innovaties worden toegepast.

Werkpleinen
Kom in de Kas is een heel mooi middel om mensen kennis te laten maken met de sector. Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouw om mensen te interesseren voor een baan in de sector. In de regio’s Aalsmeer, Arnhem Nijmegen, Bommelerwaard, Emmen, Koekoekspolder (IJsselmuiden), Voorne Putten en Westland worden in samenwerking met Kasgroeit werkpleinen ingericht. Hier krijgen bezoekers informatie over vakgerichte opleidingen, welke functies er zoal zijn in de sector en is er een overzicht van openstaande vacatures bij bedrijven in de regio.

Waar?
Dit jaar wordt Kom in de Kas gehouden in 12 regio’s verspreid over Nederland. Op de website www.komindekas.nl staan de locaties en de openingstijden. Niet alle regio’s zijn beide dagen geopend, sommige zijn alleen op zaterdag of zondag geopend.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank.

Foto: Rolf van Koppen Fotografie

Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven