Bijen beter beschermd in gerobotiseerd 'huis'

Onderzoekers schatten dat bijen een rol spelen bij de bestuiving van meer dan een derde van het voedsel dat op onze planeet wordt geteeld. De laatste jaren zijn bijenpopulaties echter sterk teruggelopen. Het Israëlische bedrijf Beewise verwacht dat robotica en kunstmatige intelligentie (AI) mogelijk een oplossing kunnen bieden. 

In een kast van 12 vierkante meter, de zogenaamde Beehome, werken een gerobotiseerd systeem en AI samen om duizenden honingbijen onderdak te bieden. Beehome is 's wereld eerste gerobotiseerde bijenkorf die het mogelijk maakt om het bijenvolk te monitoren. De onopvallende kast ziet eruit als een wit tuinhuisje met kleurrijke gleuven waardoor de bijen in en uit kunnen. Op het dak van de Beehome zijn zonnepanelen aangebracht die de installatie van stroom voorzien. Volgens Forbes is de kast bestand tegen brand en overstromingen en kunnen schadelijke plaagdieren, waaronder Aziatische wespensoorten, er niet binnendringen. 

Beewise beweert dat haar hoogwaardige technologie binnendringende insecten doodt, indien nodig medicatie verstrekt en de bijen bovendien alternatieve voedselbronnen biedt. 

Bron: tastingtable.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven