Van school naar praktijk: Keniaanse delegatie komt kijken hoe wij dat doen

Op vrijdag 13 mei was een Keniaanse delegatie van twaalf afgevaardigden van de Meru University, Keniaanse mbo’s en het Keniaanse Water Instituut te gast bij de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden en Velp. De delegatie was hier in het kader van twee aan elkaar gelieerde projecten, namelijk de ePIVOT projecten tuinbouw en watermanagement. Deze projecten hebben als doel om een kennisbijdrage te leveren aan verbetering van het Middelbaar Beroepsonderwijs in Kenia, en met name een betere aansluiting van onderwijs met de beroepspraktijk. De delegatie was vrijdag te gast om te leren over hoe wij daar in Nederland mee om gaan.


 
Vrijdagochtend ontving Jolling Lodema, directeur onderwijs (HVHL Leeuwarden) een delegatie van de Meru University, Keniaanse mbo’s en het Keniaanse Water Instituut op locatie Leeuwarden. Vrijdagmiddag ontving Gerard Robijn, directeur Onderzoek (HVHL Velp) de Keniaanse groep in Velp. De delegatie sprak lovende woorden over de rondleiding, prees de wijze waarop de hogeschool georganiseerd is en was erg onder de indruk van expertise op het gebied van aansluiting van de beroepspraktijk. "We hebben hier veel geleerd. Jullie hogeschool is erg goed georganiseerd."

Brede inzet van docenten en studenten
De groep werd de hele dag begeleid door docent onderzoeker internationale tuinbouw en agroforestry Albertien Kijne.
In Leeuwarden brachten ze een bezoek aan de kas met docent onderzoeker Martien De Haas, docent Hendrik Boekhoud van het Waterapplicatiecentrum, met professor Luewton Agostinho van het Food Application Centre for Technology en met Manager Koos Oosterhaven.

In Velp bezochten zij de kas met docent onderzoeker agribusiness Daniel Magwegwe en het landgoed met docent landschapsecologie Gert Jan van der Veen.

Tot slot ontmoette de delegatie een negental studenten die betrokken zijn bij een nieuw project in Kenia, waarvoor zij hun afstudeerproject gaan doen.

De twaalfkoppige delegatie bestond uit vice-kanselier Professor Romanus Otieno, Professor Beatrice Owiti en docenten van MUST, en docenten van de Keniaanse MBO’s Ahero Vocational Training Centre, Marimbo Learning Centre of MUST, Meru National Polytechnic, Tharaka Technical and Vocational College, en Siala Technical Training Institute.

Bron: Hogeschool van Hall Larenstein 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven