Nieuwe dienst geeft bloemisten inzicht in hoe duurzaam zij inkopen

Vanaf nu kunnen bloemisten die inkopen via Royal FloraHolland inzicht krijgen in hoe duurzaam zij inkopen volgens de criteria van het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame Bloemist. Royal FloraHolland biedt deze nieuwe dienst aan in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur) die het keurmerk beheert.


 
Met deze informatie kunnen bloemisten direct aantonen in hoeverre ze voldoen aan de inkoopeis die de Barometer Duurzame Bloemist stelt aan certificaathouders (gecertificeerde bloemisten moeten het inkooppercentage duurzamere producten berekenen), zonder dat ze ieder kwartaal al hun losse inkoopfacturen moeten invoeren in de spreadsheet waarin dit percentage berekend wordt.

Hoe werkt het?
De dienst wordt aangeboden via een Power BI app, die op iedere computer of smartphone te gebruiken is. Bloemisten betalen voor een abonnement €72 per jaar. Daarvoor krijgen zij in de app toegang tot een dashboard waarmee ze op ieder gewenst moment zelf rapportages kunnen uitdraaien, op maand-, kwartaal- of jaarniveau. Meerdere personen binnen één bedrijf kunnen hier gebruik van maken. Alle informatie is altijd tot en met de vorige handelsdag bijgewerkt. Bloemisten kunnen zich bij het Klant Contactcenter van RFH aanmelden voor een abonnement. Deze dienst is speciaal bedoeld voor bloemisten die bij Royal FloraHolland inkopen en rapporteren voor de Barometer Duurzame Bloemist. Overige inkopers zoals groothandelaren die inzicht willen in hun duurzame inkoop kunnen gebruiken maken van de RFH-dienst Insights voor kopers. 

Duurzaamheid in opmars onder bloemisten
Het aantal bloemisten dat zich aansluit bij keurmerken zoals Barometer Duurzame Bloemist groeit hard. Met het certificaat tonen bloemisten aan dat zij hun bedrijfsvoering verduurzamen. Dylan Mooten van Bloemenboetiek de Blauwe Roos uit Leiderdorp en Oegstgeest is één van de eerste gebruikers van de nieuwe dienst van Royal FloraHolland: “Wij zijn aangesloten bij bloemenorganisatie Fleurop en dit betekent dat we ons ook laten certificeren bij Barometer Duurzame Bloemist. Hiervoor moeten we o.a. periodiek doorgeven hoe duurzaam we inkopen. Met de app van Royal FloraHolland kunnen we dit veel makkelijker doen dan voorheen en dat scheelt ons veel tijd aan administratie”.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven