Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Project beperken en voorkomen lekverliezen schaalt op

De verbetering van de waterkwaliteit in glastuinbouwgebieden stagneert, blijkt uit metingen in onder andere Westland en Oostland. Lekverliezen van water uit kassen naar het grond- en oppervlaktewater zouden daarbij een rol kunnen spelen. Uitgebreide metingen op zeven tuinbouwbedrijven moeten meer inzicht opleveren over het optreden van lekverliezen en de mogelijke oorzaken en oplossingen.

Vorig jaar vond er al een verkennende pilot plaats op drie bedrijven, uitgevoerd door de onderzoeksbureaus Ecorys Nederland, Witteveen+Bos en CLM. “Lekstromen zijn aanwezig en meetbaar met onze onderzoeksopzet, maar lijken niet bij voorbaat gekoppeld te zijn aan bepaalde teeltwijzen, de ouderdom van de kas of de geografische ligging”, zegt projectleider Manfred Wienhoven van Ecorys. “Dat was de voornaamste conclusie na de eerste verkenning. De pilot was echter te beperkt van opzet om generieke conclusies te trekken. Het nu lopende vervolgproject is breder van opzet en kan de gewenste duidelijkheid brengen.”

Lees hier verder op Glastuinbouw Waterproof

Publicatiedatum: