HortiContact 2022 bezocht door ruim 6.000 (glas)tuinbouwprofessionals

De glastuinbouwbeurs HortiContact is op 10, 11 en 12 mei in Evenementenhal Gorinchem bezocht door meer dan 6.000 (glas)tuinbouwprofessionals. In totaal presenteerden zich 311 exposanten op HortiContact 2022. Door de welbekende coronaperiode kon HortiContact in 2021 niet doorgaan. Ook deze editie stond aanvankelijk gepland voor februari, maar moest destijds verplaatst worden. “We zijn vooral erg blij dat we de sector weer een contactmoment hebben kunnen bieden na twee jaar”, zegt Lucas van’t Hof namens beursorganisator Easyfairs.

Bekijk hier de fotoreportage die Groentennieuws en Bloemen- en Plantennieuws van de beurs maakten. 

De eerste dag begon direct feestelijk met de uitreiking van de Innovatie Award met Broekhof als grote winnaar met haar innovatieve product Recy 100 folie. Naast het innovatieve product was ook de ketensamenwerking die Broekhof toepast doorslaggevend voor de jury. In totaal waren er 19 innovaties door exposanten aangemeld bij de organisatie. Verder waren er elke ochtend voorafgaand aan de beursdagen van HortiContact 2022 inspirerende ochtendsessies met Wageningen University & Research. Op de woensdag was er ook een bijeenkomst over ‘Slim en rendabel naar emissieneutrale plantaardige en dierlijke productie’.

Verder was op de tweede beursdag (woensdag 12 mei) de studentendag en dit was opnieuw een groot succes. “We kijken met een positief gevoel terug op deze editie die meerdere keren verplaatst moest worden. Het was voor de sector niet een ideale datum, maar dankzij de verplaatsing naar mei was er toch eindelijk weer een vertrouwd contactmoment na twee jaar. De volgende editie van HortiContact vindt weer plaats op de vertrouwde datum in februari. Om precies te zijn: 14, 15 en 16 februari 2023”, aldus Van’t Hof.

Bron: HortiContact


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven