Kevin Cramer, marketing manager bij Van Belle Nursery

"Succes concept Bloomin's Easy jaar op jaar groter"

"De groep consumenten die het ontbreekt aan groene vingers is de afgelopen tien jaar niet kleiner geworden, in tegendeel. Daarom is ons concept Bloomin' Easy, dat wij in 2012 introduceerden en waaronder een steeds breder assortiment tuinplanten vallen, nu misschien nog wel relevanter dan toen." Dat vertelt Kevin Cramer, marketing manager bij Van Belle Nursery. De verkoop van planten binnen de brand heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen.


De oprichter van Bloomin' Easy, DeVonne Friesen, met een Pink Dynamo Hydrangea serrata. Dit is één van de nieuwe variëteiten die het komend voorjaar de harten van de Noord-Amerikaanse consumenten moet gaan veroveren.

Hoe het begon
Het concept werd opgericht door DeVonne Friesen en het team van Van Belle Nursery, een Canadese plantenkweker die zowel jonge planten aan kwekers levert als planten afkweekt en verkoopt aan klanten in heel Noord-Amerika. Het idee achter het concept is om de jongere generatie huiseigenaren in Noord-Amerika te helpen hun huizen om te toveren in groene, onderhoudsvriendelijke oases. Planten binnen het assortiment vergen weinig onderhoud, zijn compact, resistent tegen ziektes en hebben een langere bloeiperiode, zoals bijvoorbeeld de herbloeiende hortensia Pink Dynamo. 

Presentatie
Zoals bij elk nieuw merk duurt het even om het bewustzijn van de consument en het vertrouwen binnen de toeleveringsketen te winnen, vooral in de plantensector. "Bloomin' Easy heeft geluk dat het zo snel gegroeid is in slechts tien jaar tijd. Wij geloven dat het grootste marketingmoment plaatsvindt op het moment van aankoop in het tuincentrum, en het is dankzij onze kwekers en retailpartners dat het daar schittert. Het is dankzij hen dat Bloomin' Easy is waar het nu is."

Bloomin' Easy bestaat momenteel uit 43 variëteiten. Deze zomer, op de Cultivate, zullen nog eens negen nieuwe variëteiten worden uitgebracht. In de nabije toekomst hoopt Van Belle aan het concept ook een lijn vaste planten collectie toe te voegen.

Voor meer informatie:
Van Belle Nursery
34825 Hallert Road
Abbotsford, BC V3G 1R3
Tel.: +1 888 826 2355
www.vanbelle.com
https://bloomineasyplants.com/ 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven