Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertraagde wietproef mogelijk sneller van start

Het Nederlandse experiment met de legale verkoop van wiet kan ook al beginnen als nog niet alle geselecteerde telers voldoende kunnen leveren. Dat zei minister Kuipers van Volksgezondheid in de Tweede Kamer, schrijft de NOS. "Als er voldoende capaciteit is, maar nog niet van alle telers, dan vinden we dat we van start kunnen gaan."

De start van de wietproef is al een aantal keer uitgesteld. Nu gaat het kabinet er vanuit dat de proef in het tweede kwartaal van 2023 van start gaat.

Er doen tien telers aan de proef mee en volgens Kuipers zijn die tien inmiddels allemaal door de 'Bibob-procedure' gekomen, de toets waarmee de integriteit van bedrijven wordt onderzocht. Van negen telers staat de deelname vast, een tiende praat nog met een gemeente. Telers worden niet gecompenseerd voor het uitstel. 

Op HortiContact was in de wandelgangen bij ingewijden te horen dat bij de eerste telers de plantjes binnenkort in de productiefaciliteiten geplant worden. 

Eerder deze week berichtte de NOS al over de run van investeerders op de proef. 

Lees meer bij de NOS. 

Publicatiedatum: