Krijten in 2022

Tholen - Er kijkt geen beroepsgroep zo vaak naar de weersvoorspellingen als een loonwerker in het krijtseizoen. Wind en regen kunnen roet in het eten gooien. "Dit jaar zijn de weergoden ons best goed gezind," zegt Maurice Straver van Marel Loonwerk. Sinds 1 april is hij contactpersoon en planner voor onder andere het krijten bij Marel Loonwerk. Er waren maar een paar weken dat ze niet verder konden met de krijtwerkzaamheden. Gisteren was er een krijtploeg aan het werk in Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen. Het kasdek van 8 ha die daar gekrijt werd, is in een dag wit gemaakt. Een krijtmachine voor de kapmaat van 4 meter werd daarvoor ingezet. Marel Loonwerk heeft in totaal 7 krijtmachines. Voor diverse kapmaten bieden ze hun krijtdiensten aan.  

Maurice Straver en Steef Bruinen. Maurice is verantwoordelijk voor de sales en planning van het reinigen, coaten, schoonspuiten (binnen en buiten), en ontsmetten. Steef is verantwoordelijk voor het grondwerk, teeltwisseling en mobiele waterzuivering (Marel Zuivert)

Mei is per definitie de topmaand voor loonwerkers als het gaat over het krijtwerk. In juni, juli en augustus wordt er ook gekrijt. Dat gaat dan vooral over kassen met nieuwe aanplant en er wordt her en der dan wat bijgewerkt. De eerste groep die zich altijd bij hen aanmeldt voor het krijten, zijn de orchideeëntelers. Orchideeën zijn gebaat bij een koelere temperatuur en minder lichtinval. 

Naast kassen krijt Marel Loonwerk ook tuincentra om de warmte te weren voor de planten die daar gepresenteerd worden. 

Marel krijt zowel machinaal als handmatig. Die verhouding is 2/3 : 1/3. De kleinere oppervlaktes worden handmatig gekrijt.

Voor meer informatie:
Marel Loonwerk
Marel Zuivert
+31 (0)174 512 537
maurice@marelloonwerk.nl
steef@marelzuivert.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven