Wout Oor start als veilingmeester bij OFA

Als Online Flower Auction (OFA) straks op 9 juni van start gaat, is Wout Oor één van de veilingmeesters. Wout werkt bij Holla Roses waar hij verantwoordelijk is voor de verkoop van de rozen. Naast deze functie gaat hij een deel van de veilingen leiden.

Wout had in het verleden een eigen rozenkwekerij op de Hornweg in Aalsmeer. Daar kweekte hij Mercedes en Motrea. Met de komst van de importrozen is het bedrijf verkocht.

Veel ervaring in de rozen
Daarna is hij aan de slag gegaan als inkoper bij de bedrijven Top Boeket, ETS Jean et Jean en OZ Export. Om vervolgens als verkoper van plantmateriaal bij Olij rozen (veredelaar die later is overgegaan in Dümmen Orange) te gaan werken. Binnen Olij rozen is hij zich vervolgens gaan richten op de rozenverkoop, dat begon met 3 variëteiten en later uitgroeide tot ca. 150. Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van het eerste voorraadsysteem vanuit de kwekerskant, wat leidde tot koppelingen voor de directe verkoop met exporteurs.

Nu is Wout alweer twee en half jaar met veel plezier aan de slag bij Holla Roses, waar hij verantwoordelijk is voor de verkoop en betrokken is bij de ontwikkeling van nieuwe variëteiten die op de kwekerij in Ethiopië aangeplant worden.

Kennis van de markt
Wout weet als geen ander wat er in de markt speelt, heeft een brede ervaring in de rozenhandel en is dus ook een echte rozenkenner. Zijn 'lievelingsroos' is de Con Amore, een roos die hij destijds zelf in de markt heeft gezet.

Nieuwe uitdaging als Veilingmeester
Als veilingmeester voor OFA wil Wout uiteraard een zo goed mogelijke prijs naar tevredenheid van zowel kweker als koper realiseren. Last but not least, zo vertelt hij op de website van OFA, heeft hij ook veel zin in deze nieuwe uitdaging!

bron: Online Flower Auction


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven