Week van de Huisvesting: aandacht voor internationale werknemers

In de week van 16 mei t/m 25 mei is het de Week van de Huisvesting. De Week van de Huisvesting is een initiatief van LTO Noord. Tijdens deze week wordt er aandacht besteed aan voldoende en goede huisvesting voor internationale werknemers. LTO Noord organiseert de Week van de Huisvesting zodat gemeenten de kans krijgen in gesprek te gaan met elkaar, met belangenorganisaties, werkgevers en werknemers. Aanleiding voor deze week is het momenteel het grote tekort aan huisvesting.

"Personeelstekort is een groot probleem in Nederland. Ook in de agrarische sector. Eén van de oorzaken van het tekort is het ontbreken van voldoende en goede huisvesting voor internationale werknemers. Als agrarische sector hebben wij hier oplossingen voor. Wij willen deze oplossingen graag delen. We gaan ervanuit dat wij daarmee ook anderen inspireren. Deze inspiratie kan gebruikt worden om ruimte voor de huisvesting te creëren", aldus Eric Douma, vicevoorzitter bij LTO Noord.

Tekort
Om het tekort aan huisvesting op te lossen willen boeren en tuinders graag investeren in goede huisvesting. Hiervoor is het wel nodig om van de desbetreffende gemeente bouwtoestemming krijgen. Tegelijkertijd worstelen gemeenten met de vraag waar en onder welke voorwaarden ze ruimte bieden aan huisvesting van internationale werknemers. Dit terwijl de oplossingen die veel boeren en tuinders aandragen, huisvesten op het eigen erf, op veel maatschappelijk draagvlak kunnen rekenen. 

Activiteiten
Tijdens de Week van de Huisvesting zijn er verschillende Open Huisvestingsdagen. Maandag 16 mei is er een Open Huisvestingsdag bij Haneman Biofruit in Winssen (Gelderland), woensdag 18 mei bij Verdonk Broccoli in Wervershoof (Noord-Holland) en donderdag 19 mei bij V.O.F. Dogterom in Oude Tonge (Zuid-Holland). Deze bedrijven huisvesten nu internationale medewerkers op hun eigen erf. Op het erf staan chalets, een hotel of appartementen. Ook hebben deze bedrijven het Agrarisch Keurmerk Flexwonen. Naast de Open Huisvestingsdagen zijn er ook inloop Zoom-spreekuren voor bestuurders en een webinar voor gemeenten, bestuurders en ondernemers.

Voor meer informatie:
LTO Noord
info@ltonoord.nl
www.ltonoord.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven