HortiContact dag 1: Broekhof Verpakkingen valt in de prijzen

Tholen - De tuinbouw weet Gorinchem nog te vinden. Dat is de conclusie na dag 1 op tuinbouwbeurs HortiContact in de Evenementenhal in Gorinchem. Storm liep het niet, maar wie een rondje beurs deed, kwam genoeg mensen tegen om pas weer een paar uur later terug op de stand of bij de uitgang te zijn, al dan niet na eerst nog even een hapje te hebben gegeten, want ook dat is HortiContact.


Een flinke delegatie van de WUR deed een rondje beurs en kwam ook even buurten bij collega's Jan Willem de Vries en Jacqueline van Oosten (3e en 5e van links)

De uitdagingen waarmee de tuinbouw momenteel kampt waren zoals verwacht onderwerp van gesprek. Vind maar eens betaalbare energie of materialen. Opvallend was dat die uitdagingen, waaronder zeker ook arbeid, ook de beursorganisatie parten spelen. De biertjes kwamen gisteren niet op bestelling voorbij, maar moesten even gehaald worden. Personeelstekorten zijn er ook in de horeca, zoveel is duidelijk.

Even wennen, maar direct wel een excuus om van de stand af te komen. Wie dat deed, kwam genoeg bekenden tegen en ook nieuwe bedrijven en innovaties.


Arjen de Haan en Arnold Kloostra van CHV. Een relatief nieuwe naam in de markt voor wie het de eerste keer HortiContact is. Het bedrijf biedt biostimulaten aan.

Wie op de stand bleef, had het rustiger, al zijn de geluiden onder standhouders altijd wisselend. Zelfs waar gisteren op iets meer was gehoopt, hoorde je al snel ook een nuancerend: 'Hé, we mogen weer'. Na dag één is dat het gevoel dat overheerst. 


Arthur de Bruin, uiterst rechts, gaat eind deze maand met pensioen bij SchermNed. Hij is alle dagen op de beurs, dus zoek hem gerust nog even op.

Op naar dag 2. De kans om de kersvers winnaar van de HortiContact Innovation Award 2022 te feliciteren. Hiervoor moet je naar de stand van Broekhof Verpakkingen: J101. Of om Arthur de Bruin even op te zoeken. Hij gaat eind deze maand met pensioen bij SchermNed. 

Wiel Nies met zijn uitvinding: de buisraillift.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven