Project ‘Urban Landscapes Romania’ met halfjaar verlengd

Anthos participeert samen met bedrijven uit de boomkwekerij- en bloembollensector in het RVO Partners in Business (PIB) project ‘Urban Landscapes Romania’. Zij vormen samen met bedrijven uit aangrenzende sectoren een cluster dat werkt aan markt en kennisontwikkeling op de institutionele markt in Roemenië.

Tuinen Senaat Boekarest, mede ontworpen en aangeplant door PIB-cluster

Na drie jaar is het PIB-programma op 14 april jl. formeel beëindigd. RVO heeft recent echter goedkeuring gegeven voor een verlenging van het programma met zes maanden. Met een aantal bedrijven zullen enkele projecten in Roemenië worden afgerond. Daarnaast brengen Roemeense stakeholders, waaronder burgemeesters, een bezoek aan Nederlandse bedrijven, stedelijke projecten en de Floriade. Hiervoor is de periode rond 29 juni beoogd, omdat op die datum op de Floriade de Europese ‘Green Cities Conference’ plaatsvindt. Hier nemen veel internationale bezoekers aan deel. Die week houdt ook de European Nurserystock Association (ENA) haar jaarlijkse General Assembly. Een bezoek aan het congres van de ENA-leden staat op de planning.

PIB-programma’s van RVO hebben als doel met inzet van publieke en private gelden marktpotentieel in bepaalde landen voor Nederlandse ondernemers in kaart te brengen en te benutten. Meer informatie over programma en deelnemers is te vinden via www.urbanlandscapesromania.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven