Roland Louwsma van LouwSon Energy somt op

"WKK-monitoring van op afstand heeft voordelen"

Nu telers hun activiteiten willen beschermen tegen stijgende energierekeningen, wenden steeds meer telers zich tot on-site energieopwekking. Nu de pandemie de trend van werken op afstand versnelt en bedrijven op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun personeel veilig te houden, zijn systemen voor bewaking van motoren op afstand ook in populariteit gegroeid. Dat signaleert Louwson Energy. Combined heat and power (CHP) specialist LouwSon Energy levert standaard een reeks aardgas-CHP-motoren met externe, open-access bedieningspanelen. Managing Director Roland Louwsma van LouwSon geeft hieronder de vijf belangrijkste voordelen voor telers van remote CHP monitoring. 

1. Verhoogde inzetbaarheid van de motor
Traditioneel wordt bij een motor pas de volgende ochtend ontdekt als deze onverwacht 's nachts wordt uitgeschakeld. Met een motorbewakingssysteem op afstand ontvangen operators een onmiddellijke waarschuwing als hun motor wordt uitgeschakeld. Ze kunnen zich dan op afstand inloggen en de gewenste instelling met één druk op de knop wijzigen voordat de motor rechtstreeks via hun laptop of mobiele telefoon opnieuw wordt gestart, waardoor de inzetbaarheid van de motor wordt verhoogd en de energieproductie wordt gemaximaliseerd.

2. Geoptimaliseerde brandstofverhouding
De lucht/brandstofverhouding heeft direct invloed op de motorprestaties. Met de slimme CHP-bewakingssystemen van vandaag de dag kunnen motoroperators het brandstofmengsel constant volgen, trends in de loop der tijd registreren en alle onmiddellijke problemen markeren. De operator kan de verhouding vervolgens op afstand aanpassen voordat de prestaties worden beïnvloed, zodat de motor soepel en efficiënt draait.

3. Veiliger opnieuw starten van de motor
De aanwezigheid van brandbaar gas geeft CHP-motoren een inherent veiligheidsrisico. Door een slim bewakingssysteem aan een camera te koppelen, kan de operator controleren of er geen personeel in de buurt is voordat de CHP op afstand opnieuw wordt gestart, en ervoor zorgen dat er geen fysieke schade aan de motor is die opnieuw starten bijzonder gevaarlijk kan maken. Camera's maken het voor LouwSon Energy ook makkelijker om onze klanten op afstand te ondersteunen. 

4. Langere levensduur van de apparatuur
Een van de vele parameters die door een slim CHP-volgsysteem kunnen worden bewaakt, is de oliekwaliteit. Hoewel een geleidelijke verslechtering te verwachten is, kan een snelle verslechtering duiden op vervuiling (bijvoorbeeld metaal, water of koelvloeistof in de olie).  Hierdoor kan de olie verouderen en de smeereigenschappen verminderen, waardoor onderdelen sneller slijten. Zonder vroegtijdige waarschuwing kunnen problemen met de oliekwaliteit alleen worden ontdekt wanneer de belangrijkste onderdelen eerder moeten worden vervangen dan verwacht.

5. Verbeterde diagnose
Een belangrijk voordeel van remote bewaking van de WKK is een verbeterde diagnose bij storingen. Alle LouwSon Energy motoren hebben standaard digitale besturing met toegang op afstand en live monitoring, ondersteund door mensen met kennis van zaken. Dit betekent een grotere efficiëntie en kostenbesparingen.

LouwSon Energy is te vinden op HortiContact in stand M141. 

Voor meer informatie:
Roland Louwsma
LouwSon Energy
roland@louwsonenergy.com 
www.louwson.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven