Spuitrobot na montage extra haspel omgebouwd tot desinfectiemachine

Tholen - Met het inzetten van een spuitrobot worden de gewassen volledig automatisch bespoten. De robot doet zijn werk en neemt de teler werk uit handen. Eén van de robots is Wanjet S55. Deze is, met een breedte van 30 cm, geschikt voor veel gewassen als tomaat, paprika, roos, gerbera. Eric Gerritsma, van Holland Green Machine, zal tijdens HortiContact laten zien dat deze om te bouwen is tot schuimproducerende desinfecterende spuitrobot. Door een extra haspel op deze spuitrobot te monteren wordt de spuitrobot omgebouwd tot een desinfectiemachine. De robot maakt dan schuim om virussen te lijf te gaan. 

Samen met de Duitse fabrikant van Menno Florades hebben ze ook een toelating voor een eigen middel: Menno Florades. Eric: "Menno Florades is een krachtig desinfectiemiddel met een effectieve werking tegen bacteriën, schimmels, virussen en viroïden. Menno Florades is gebaseerd op benzoëzuur en speciaal ontwikkeld voor de land- en tuinbouw en dus ook specifiek getest op plant pathogene ziekteverwekkers. Het is in Nederland het enige toegelaten desinfectiemiddel met een toelating als GBM. Vanwege zijn plantvriendelijkheid en snelle werking kunnen ook messen en scharen tijdens oogstwerkzaamheden regelmatig gedesinfecteerd worden. Maar eigen schuim maken en desinfectiemiddelen kunnen natuurlijk ook verspoten worden met de extra haspel."

Extra haspel
Aan de linkerzijde van de (standaard) spuitrobot wordt een extra haspel bevestigd. Deze wordt door de computer van de spuitrobot bestuurd. De robot wordt door deze extra haspel overigens ca. 20 cm breder. De toepassing van de robot zelf wordt ermee verdubbeld. Voor deze spuitrobot met schuimdesinfectie is, behalve de extra slang voor perslucht, een speciaal ontworpen spuitboom gemonteerd. Hierin komen vloeistof en perslucht samen. Onder druk wordt er schuim geproduceerd.

De installatie voor de schuimvorming is overigens optioneel. De toepassing kan gemakkelijk ontkoppeld worden waardoor de spuitrobot weer gewoon gebruikt kan worden voor gewasbeschermingswerk.

Eric besluit: "Onze standaard S55 spuitrobot is binnen enkele minuten geschikt voor een desinfecterende schuimbehandeling in de kas. Daarmee is de verrijdbare spuitrobot eenvoudig een oplossing voor het bestrijden van virussen."

Voor meer informatie:
Eric Gerritsma
Holland Green Machine 
T +31 5 28 39 18 38
T +31 6 46 17 85 03
info@hollandgreenmachine.com
www.hollandgreenmachine.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven