Rosa Plaza herintroduceert rode roos Monte Carlo op de klok

Binnenkort herlanceert Rosa Plaza de grootbloemige rode roos Monte Carlo van veredelaar Jan Spek op de veilingklok van Flora Holland Aalsmeer. Na enkele jaren deze roos op de kwekerij in Ziway op kleine schaal geteeld te hebben, is nu een grote hoek aangeplant op de nieuwe locatie in Debre Zeit. De Monte Carlo is een grootbloemige fluweelrode roos, met een uitstekend vaasleven.

Al een aantal jaar teelt Rosa Plaza op de eigen kwekerij AQ Roses in Ziway de Monte Carlo. Bewust werd de keuze gemaakt om de rozen naar een aantal klanten te verdelen en niet te veilen. Op de teeltlocatie in Debre Zeit komt de Monte Carlo roos nog beter tot zijn recht, omdat de knoppen en stelen nog iets zwaarder zijn. Het resultaat is een premium rode roos met een fluwelen warme kleur, die prachtig openbloeit op de vaas.

Wim Ammerlaan, Managing Director van Rosa Plaza, legt uit: “De Monte Carlo is typisch een roos met  een gebruiksaanwijzing. Het soort werd ons inziens door collega-kwekers veel te rauw aangevoerd op de veilingklok. Op die manier was de roos eigenlijk niet klaar om geoogst te worden. Dit heeft de reputatie geen goed gedaan. Wij oogsten de roos een slag rijper, vergelijkbaar met hoe onze Nederlandse collega’s hun rozen aanvoeren.”

Donald Hermes, Sales Manager: “Wij verkopen deze roos al jaren aan een aantal klanten, die inmiddels gewend zijn aan onze rijpheid. Keer op keer krijgen we zeer lovende reacties. Vooral de mooie uitbloei op de vaas wordt geroemd. Wij merken dat de markt steeds meer acceptatie heeft voor rozen die mooi op rijpte worden aangevoerd. Daarom vinden wij dit nu het juiste moment om het soort een nieuwe kans te geven op de veilingklok.”

Rosa Plaza zal de Monte Carlo vanaf 9 mei dagelijks veilen op de veilingklok van Royal FloraHolland Aalsmeer. Daarnaast volgen er komende weken nog een aantal interessante introducties van de teeltlocatie in Debre Zeit. Hiermee krijgt het exclusieve assortiment op de nieuwe kwekerij steeds meer vorm.

Voor meer informatie:
Donald Hermes
Rosa Plaza
T: +31 (0)6 10 03 27 00
donald@rosaplaza.nl
www.rosaplaza.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven