Patrick Gerritsen, Bio4Pack:

"Wereldprimeur met EN-gecertificeerde 3-laags folie voor thuiscomposteren"

"Met de introductie van een 3-laags folie die voldoet aan de Europese norm voor thuiscomposteren, heeft Bio4Pack een wereldprimeur waarmee de onderneming haar leidende rol op de markt voor duurzame verpakkingsoplossingen bevestigt. De nieuwe 3-laags folie, herkenbaar aan het composteerbaar logo met code 9P0044, heeft de hoogst mogelijke barrière-eigenschappen waardoor de folie geschikt is voor het verpakken van alle denkbare droge producten", vertelt Patrick Gerritsen, directeur van Bio4Pack. Het biedt verpakkers van kleine foodverpakkingen (denk aan chips, repen, et cetera) eindelijk de mogelijkheid om een grote stap voorwaarts te zetten in de realisatie van doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Vanzelfsprekend is de folie ook geschikt voor grotere verpakkingen.

Niets of niemand staat het succes van deze composteerbare verpakking in de weg
De nieuwe 3-laags folie is EN-gecertificeerd voor thuiscomposteren. Dit betekent concreet dat de verpakking binnen 26 weken vergaat op een composthoop die niet op gecontroleerde wijze wordt geoptimaliseerd zoals het gebeurt bij professionele composteerders. De verpakkingen kunnen gewoon op de composthoop achter in de tuin en vergaan tot CO2, water en een beetje humus. Het succes van de verpakking wordt hierdoor niet langer gehinderd door derden (denk aan beleidsmakers en afvalverwerkers) waardoor composteerbare verpakkingen voor de grote doorbraak staan.

Het antwoord op nieuwe wet- en regelgeving
De nieuwe folie geeft nu al antwoord op de wijzigende wet- en regelgeving in Frankrijk. De Franse overheid heeft namelijk besloten dat de term 'composteerbaar' alleen nog maar gebruikt mag worden wanneer er sprake is van thuiscomposteren. Aan de basis van de nieuwe verpakking staan hernieuwbare grondstoffen waardoor de folie het 4-sterren biobased certificaat heeft.

Bio4Pack is trots op de behaalde certificering, maar vindt het nog veel belangrijker dat producenten en verpakkers meteen kunnen profiteren van de nieuwe folie. De folie is direct beschikbaar en wordt geproduceerd bij zusterbedrijf Euroflex. Het is een verpakking die van grondstof tot eindproduct in Europa wordt vervaardigd. De folie is te bedrukken in maximaal 8 kleuren en kan met behulp van cold seal verwerkt worden. "Kortom, niets staat Bio4Pack en de verpakkers in heel Europa in de weg om een volgende stap te zetten op weg naar duurzaam verpakken", aldus Patrick. Launching customer Kencko zal de nieuwe 3-laags folie gaan gebruiken voor het verpakken van gevriesdroogde groenten en fruit waarmee eenvoudig smoothies gemaakt kunnen worden (zie de foto's bij dit bericht).

Voor meer informatie: info@bio4pack.com en www.bio4pack.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven