Codema Systems Group bv failliet

De rechtbank Rotterdam heeft vandaag het faillissement uitgesproken van Codema Systems Group bv. De 140 medewerkers, actief op het gebied van ontwerp, levering, installatie, service en onderhoud van klantspecifieke tuinbouwoplossingen, zijn op 3 mei over het faillissement geïnformeerd. Het bedrijf heeft zelf faillissement aangevraagd.

De directie van Codema heeft in de afgelopen periode vele mogelijkheden verkend om de bedrijfsactiviteiten te continueren en een gezonde toekomst van de onderneming veilig te stellen, zo stelt het bedrijf in een bericht. De curator zet dit proces voort, met als primaire doel de klantbediening te continueren en de medewerkers een aantrekkelijk perspectief te bieden. Meerdere partijen hebben hun interesse voor bedrijfsonderdelen van Codema kenbaar gemaakt.

In het najaar van 2018 participeerde investeringsmaatschappij Nordian Capital in het bedrijf. De commerciële en financiële resultaten van Codema zijn sinds 2020 onder grote druk komen te staan, zo schrijft Codema in het bericht. De aanstelling van een nieuwe directie, verbetertrajecten en ingrijpende aanpassingen in de bedrijfsvoering hebben deze ontwikkeling slechts gedeeltelijk kunnen keren. Men somt drie oorzaken op:

-De impact van de coronacrisis op de bedrijfsvoering was groot. Door reisbeperkingen werden acquisitie buiten Europa en de uitvoering van projecten in het buitenland ernstig bemoeilijkt.

-Grote projecten in China en Canada hebben bijgedragen aan een sterke omzettoename in 2018 en 2019, maar dit is tenietgedaan door grote tegenvallers in beide landen.

-De glastuinbouw heeft in binnen- en buitenland te maken met verslechterde marktomstandigheden. Klanten en potentiële klanten worden getroffen door prijsstijgingen van energie en materiaal. Door de recente onrust als gevolg van geopolitieke ontwikkelingen is de investeringsbereidheid van telers gedaald.

Bron: Codema 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven