Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kinderen aan de slag met bloemrijke Moederdagverrassingen

Komende zondag is het Moederdag. Op de BSO in het pand van de ecologische basisschool De Verwondering in Almere wordt daarom uiterst geconcentreerd gewerkt aan een fleurige verrassing voor moeder. De kinderen worden begeleid door Joke TjonAkon en Caroline Zwijnenberg van de lokale Groei & Bloei-afdeling. Het is een voorproefje op een grote Moederdagactiviteit op zaterdag 7 mei in Almere Haven waar kinderen gratis aan de slag mogen om een bloemrijke Moederdagverrassing te maken. In totaal zijn 150 kinderen met hun vaders welkom op Markt (tegenover het Corrosia Theater) tussen 12.00 en 15.00 uur.

Naar Amerikaans voorbeeld werd Moederdag in 1925 door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde, beter bekend als Groei & Bloei, in Nederland geïntroduceerd. De groenvereniging met afdelingen in heel Nederland viert dit jaar haar 150-jarig jubileum en biedt de moederdagbloemen aan. De fleurige actie vindt mede plaats in het kader van de Floriade Expo 2022 in Almere.

Foto: Groei & Bloei/VidiPhoto

Publicatiedatum: