Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ronde leren en ontwikkelen met budget van 1000 euro

Sinds maandag 2 mei is het weer mogelijk om het STAP-budget aan te vragen. Naast Nederland Leert Door is het STAP-budget één van de subsidieregelingen van de Nederlandse overheid om werkenden en werkzoekenden te stimuleren om te blijven leren.

Werkenden en werkzoekenden kunnen STAP-budget van maximaal €1.000 per jaar aanvragen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. Iedere twee maanden start een nieuwe aanvraagronde voor het STAP-budget.

Tot € 1000,- subsidie via het STAP-budget
Er zijn momenteel ongeveer 20.000 cursussen of opleidingen die je kunt volgen. Het is slim om alvast na te denken over welke cursus of opleiding jij wilt volgen en in het scholingsregister te kijken of je daar het STAP-budget voor kunt krijgen. Om daarna STAP-budget aan te vragen, doorloop je 4 stappen.

1.    Meld je aan voor de opleiding, cursus of training die jij wilt volgen. Dat kan al vóór 2 mei doen. Na je aanmelding ontvang je een digitaal STAP-aanmeldingsbewijs van de opleider.

2.    Ga nu naar het STAP-portaal, vraag een STAP-budget aan en upload het aanmeldingsbewijs.

3.    Na goedkeuring van UVW wordt het STAP-budget uitbetaald aan de opleider en kun je aan de slag met je cursus of opleiding.

4.    Binnen drie maanden na het afronden van de opleiding, cursus of training controleert het UWV of de scholing is afgerond en of aan alle eisen voor de subsidie is voldaan.

Iedere twee maanden start een nieuwe aanvraagronde voor het STAP-budget. In de eerste ronde van 1 maart vroegen in een paar dagen tijd ruim 35.000 mensen STAP-budget aan. 55% van de aanvragen werd gedaan door mensen met mbo-niveau of lager, 45% had hbo- of wo-niveau. Met name werkenden (80%) maakten gebruik van het STAP-budget. Van hen had 27% een tijdelijk contract, 17% van de aanvragers was zzp’er.

Bron: Belastingdienst 

Publicatiedatum: