Nieuwe HPS-lamp gepresenteerd: "Ongekend rendement van 2200 µmol/s"

Met de introductie van een nieuwe lamp, de Horturion HPS 1000 W Suprema, wil Ushio de energie-efficiëntie maximaliseren terwijl de hoogst mogelijke output wordt geboden. De nieuwe lamp levert een output van 2200 µmol/s en is daarmee volgens de producent 'de meest efficiënte 1000 W HPS-lamp die ooit op de markt is gebracht.'

Nu bedrijven te maken hebben met dramatisch stijgende energieprijzen, is deze ontwikkeling des te significanter omdat deze lamp telers in staat stelt om met hetzelfde energieverbruik een aanzienlijk hogere opbrengst en dus meer inkomsten te realiseren, zegt René Polak, directeur tuinbouw bij Ushio. 

"De Europese economie heeft al maanden te kampen met enorm gestegen energieprijzen. Vooral de Nederlandse glastuinbouw, met zijn grote energiebehoefte, wordt massaal getroffen door de kostenstijgingen in de energiesector. En de zorgen van de tuinderijen worden nog eens vergroot door het instabiele politieke klimaat in Europa."

Kasverlichting, wat bij een modern tuinbouwbedrijf volgens de producent 'onmisbaar' is, neemt het grootste deel van de energiekosten in de glastuinbouw voor haar rekening. De kosten kunnen hier alleen worden beheerst door minder bedrijfsuren en dus lagere opbrengsten, of door een nog efficiënter energiegebruik. "We zijn blij dat we op dit moment de Horturion HPS 1000 W Suprema met een ongekend rendement van 2200 µmol/s kunnen lanceren. En we hopen dat we onze klanten er in ieder geval een beetje mee kunnen ondersteunen", voegt René toe.

Ushio staat op HortiContact 2022 van 10 t/m 12 mei. en is te vinden in stand D131.

Voor meer informatie:
René Polak
Ushio Germany GmbH
+31 6 218 261 31
rene.polak@ushio.de 
www.ushio.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven