Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kapiteyn neemt deel aan de Circular Plastics Alliance

Al vier generaties lang is Kapiteyn bezig met het ontwikkelen, telen en verhandelen van bloembollen. Naast het leveren van uitgangsmateriaal aan broeiers, ontwikkelen ze samen met internationale supermarktketens, bouwmarkten en warenhuizen meer op impuls gerichte verpakkings- en verkoopconcepten. Naast bloembollen richt Kapiteyn zich als veredelaar op pot- en snij Calla’s. 

Ook op het gebied van duurzaamheid is Kapiteyn actief. De verpakkingsmaterialen bestaan voor een groot gedeelte uit gerecycled materiaal. Het scheiden van plastic, karton en papier werd al gedaan maar voor Kapiteyn was het niet duidelijk wat er met deze afvalstromen gebeurde. Direct na de aanmelding bij Circular Plastics Alliance worden deze afvalstromen nu verzameld in een container van Kras Recycling en ingezet voor nieuwe gerecycleerde producten.

Henk Kras van Circular Plastics: “Met behulp van de ‘roadmap’ die we met elkaar gaan opstellen kan Kapiteyn inzien hoe ze het afval verder kunnen terugdringen binnen hun bedrijf. Door de samenwerking in de Circular Plastics Alliance kan Kapiteyn zich op diverse gebieden verder ontwikkelen en innoveren. Wij zijn enthousiast over de toevoeging van Kapiteyn aan onze Alliance.“

Circular Plastics stimuleert het hergebruik van kunststof grondstoffen en producten binnen een gesloten kringloop. Door een Europees dekkend systeem van inzamelen en moderne technieken wordt een continu recyclen en hergebruik van kunststof in een gesloten kringloop gegarandeerd. Om dit grootschalig aan te pakken zijn sterke partners verenigd in de Circular Plastics Alliance zodat duurzame oplossingen, die de omslag naar een circulaire economie mogelijk maken, gefaciliteerd worden.

Klik hier voor meer informatie over de Circular Plastics Alliance

Publicatiedatum: