Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

KCB organiseert opleidingsbijeenkomsten e-CertNL voor Brexit

Speciaal voor bedrijven die nu zakendoen met het Verenigd Koninkrijk, maar nog geen ervaring hebben met het werken met e-CertNL, organiseert het KCB in mei 2022 meerdere digitale opleidings-bijeenkomsten. Door Brexit is het VK een zogeheten 'derde land'. Voor exporteurs van snijbloemen of groenten en fruit naar het VK gaat vanaf 1 juli 2022 een 100% certificaat- en inspectieplicht gelden. Voor het exporteren naar het VK en het uitklaren heeft men bij de douane certificaten nodig. Het aanvragen van certificaten verloopt online via e-CertNL. Hier op tijd mee bekend zijn, is volgens het KCB van essentieel belang. 

Wanneer?
De volgende digitale bijeenkomsten worden georganiseerd voor AGF en voor Snijbloemen en potplanten.

  • Woensdag 11 mei van 09.00 tot 11.00 uur, Snijbloemen en potplanten
  • Woensdag 11 mei van 13.00 tot 16.00 uur, Snijbloemen en potplanten
  • Vrijdag 20 mei van 09.00 tot 11.00 uur, AGF
  • Vrijdag 20 mei van 13.00 tot 16.00 uur, AGF

Hoe aanmelden?
Bedrijven die voor het eerst zaken doen met het KCB, als gevolg van Brexit, moeten zich eerst te registreren bij het KCB. Voor deelname aan de opleiding is een inschrijving bij het KCB nodig. Aanmelden voor een opleidingsbijeenkomst e-CertNL kan via het aanmeldingsformulier e-CertNL. Bedrijven die met meerdere personen van de organisatie deel willen nemen, moeten per persoon een aanmeldingsformulier invullen.

Om deel te kunnen nemen aan de opleidingsbijeenkomst is toegang nodig tot e-CertNL. Hierbij is het belangrijk om beschikking te hebben over een inlogcode.

Bron: KCB

Publicatiedatum: