Ledenbijeenkomst regio Aalsmeer in teken van energie

Een grote groep ondernemers uit de regio Aalsmeer van Glastuinbouw Nederland was donderdag 21 april aanwezig bij de eerste ledenbijeenkomst in twee jaar. Onderwerp van de informatieavond was: Energie, de actualiteit en hoe nu verder.


 
Sprekers Robert Solleveld (themaspecialist energie & digitalisering bij Glastuinbouw Nederland) en Co ten Wolde (Agro Energie en SDF) namen de aanwezigen mee in de actuele onderwerpen rondom energie. Aan bod kwamen: de lobby van Glastuinbouw Nederland richting politiek vanwege de hoge energieprijzen, de stand van zaken rond alternatieve warmtebronnen en de onderzoeken en programma’s die momenteel plaatsvinden vanuit Kas als Energiebron.

Onderwerpen uitdiepen
Gekozen werd voor een interactief programma. Tussen de sprekers door werd de aanwezigen gevraagd via een digitaal stemprogramma hun mening te geven over actuele energiedossiers. Tijdens de gesprekken kwam de wens naar voren om twee onderwerpen uit te diepen in een volgende bijeenkomst: technische ontwikkelingen op energetisch gebied en wat is de status van de gebiedsaanpak energie. Deze wens wordt door het regiobestuur opgepakt. Leden worden hier later over geïnformeerd.

bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven