Keukenhof verwelkomt veel Europese bezoekers tijdens zonnige paasvakantie

Het is meer dan 70 jaar geleden dat 20 Nederlandse bloembollentelers en exporteurs het plan oppakten om een bestaande bloementuin in Lisse, Nederland, te gebruiken als lentepark om voorjaarsbloeiende bloembollen tentoon te stellen. In de afgelopen 72 jaar is Keukenhof altijd het uithangbord gebleven voor de Nederlandse bloementeeltsector. De afgelopen twee jaar moest het park gesloten blijven vanwege de pandemie, nu heeft het eindelijk zijn deuren weer geopend.

In 2019 bezochten een recordaantal van 1,5 miljoen mensen het lentepark. Dit jaar zullen deze aantallen niet geëvenaard worden. Er geld (nog altijd!!) een maximale aantal bezoekers van 35.000 per dag, terwijl voorheen dagelijks tot 78.000 bezoekers Keukenhof konden bezoeken. Het park werkt met tijdslots.

Europese bezoekers
Normaal gesproken komt ongeveer 20 procent van de Keukenhof-bezoekers uit Nederland, 80 procent is buitenlands. Een paar weken terug, in de paasvakantie, wist men van over heel Europa het park goed te vinden. De tijdslots  waren bijna helemaal volgeboekt.

Volgens vrijwilligers worden er meestal veel Aziatische gasten verwelkomd, maar dit jaar komt het merendeel van de bezoekers uit Europa, omdat er nog veel reisbeperkingen van kracht zijn. Vooral Belgische en Duitse toeristen bezochten het park, naast Spaanse, Franse en zelfs Letse gasten.

Hoe ligt het park erbij dit jaar? Zomaar, een impressie. Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven