RHP sluit aan bij FSI2025

RHP, het kenniscentrum voor substraten, sluit zich aan bij het Floriculture Sustainability Initiative (FSI2025).

“We spreken steeds vaker kwekers, handelaren en retailers over substraten. En dan vooral over de uitfasering van veen en gebruik van nieuwe grondstoffen. Op dit moment wordt er nog veel veen gebruikt bij de productie van substraten, terwijl verschillende retailers de ambitie hebben om minder veen te gebruiken. Sterker nog, veel retailers willen op termijn helemaal geen veen meer in het schap hebben,” aldus Raymond Hedges, directeur van RHP. Er wordt in de substraatsector al vele jaren gewerkt met hernieuwbare grondstoffen.

Ook wordt veen steeds vaker gewonnen van RPP (Responsibly Produced Peat) locaties, wat betekent dat nieuwe veengebieden onaangetast blijven. “Je ziet een ongelooflijke inspanning van de sector om te verduurzamen en over te schakelen op nieuwe groeimedia. Dat moet uiteraard zonder kwaliteitsverlies en daar zit een spanningsveld. Het RHP-keurmerk borgt deze kwaliteit en ons onderzoeksteam is druk bezig met collectief onderzoek naar hernieuwbare materialen.”

Jeroen Oudheusden, directeur van FSI2025, is blij met de aansluiting van RHP. “Met de aanwezige expertise van RHP kunnen wij ons duurzaamheidsinitiatief op een gefundeerde manier verder uitbreiden naar de inhoud van de pot.” Hedges beaamt dit: “Uitfasering van
veen en gebruik van hernieuwbare materialen is al volop aan de gang, maar is veel complexer dan menigeen denkt. Dat verhaal, met al zijn nuances, zullen wij vertellen aan de tafels van FSI2025.”

Voor meer informatie
RHP
Galgeweg 38
2691 MG 's-Gravenzande
T: +31 (0)174 62 03 60
info@rhp.nl
www.rhp.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven