Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

EHG-regeling open: subsidie voor LED, hogedruk verneveling en energiescherm

Gisteren is de, vorig jaar uitgebreide, subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) open gegaan. Glastuinders en samenwerkingsverbanden kunnen subsidie aanvragen om energiebesparende maatregelen te nemen. Subsidie aanvragen is mogelijk van 19 april tot en met 30 juni 2022 17:00 uur. Het budget voor deze subsidie is € 13 miljoen. 

In 2021 heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de EG-subsidie uitgebreid met drie nieuwe technieken. Het gaat om vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED-belichting in bestaande kassen of installatie van LED-belichting in nieuwbouwkassen en onbelichte bestaande kassen; hogedruk vernevelinginstallatie voor kaskoeling en energieschermen inclusief ophogen kas en verdekken met diffuus glas met tweezijdige AR-coating. Voor LED-belichting is per gewas en gewasgroep een maximaal vermogen in LED-belichting. Lees alle voorwaarden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

De minimale besteding om in aanmerking te komen voor subsidie is 5000 euro. Aanvragers krijgen maximaal 25% vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen. 



Voor meer informatie:
RVO
www.rvo.nl/subsidies-financiering/eg 

Publicatiedatum: