EHG-regeling open: subsidie voor LED, hogedruk verneveling en energiescherm

Gisteren is de, vorig jaar uitgebreide, subsidieregeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) open gegaan. Glastuinders en samenwerkingsverbanden kunnen subsidie aanvragen om energiebesparende maatregelen te nemen. Subsidie aanvragen is mogelijk van 19 april tot en met 30 juni 2022 17:00 uur. Het budget voor deze subsidie is € 13 miljoen. 

In 2021 heeft het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de EG-subsidie uitgebreid met drie nieuwe technieken. Het gaat om vervanging van alle aanwezige SON-T belichting door LED-belichting in bestaande kassen of installatie van LED-belichting in nieuwbouwkassen en onbelichte bestaande kassen; hogedruk vernevelinginstallatie voor kaskoeling en energieschermen inclusief ophogen kas en verdekken met diffuus glas met tweezijdige AR-coating. Voor LED-belichting is per gewas en gewasgroep een maximaal vermogen in LED-belichting. Lees alle voorwaarden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

De minimale besteding om in aanmerking te komen voor subsidie is 5000 euro. Aanvragers krijgen maximaal 25% vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen. Voor meer informatie:
RVO
www.rvo.nl/subsidies-financiering/eg 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven