Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
eerste prijsuitreiking productcompetities Floriade

Mooiste tulp komt uit Japan

Op donderdag 14 april vond in het kascomplex ‘The Green House’ de eerste prijsuitreiking plaats van de in totaal dertien door Royal FloraHolland internationale productcompetities, verdeeld over 40 gewasgroepen. Deze keuring krijgen in de periode van 14 april t/m 9 oktober bij Floriade hun beslag.

De eerste competitie vond plaats op dinsdag 12 april en betrof bolbloemen, voorjaarsbloeiers en trekheesters. De ingezonden producten waren op deze eerste productcompetitiedag afkomstig uit Japan en Nederland.

De juryvoorzitter Aad van der Knaap en de voorzitter van de adviesraad Bloemen & Planten Marco van Zijverden reikten de prijzen uit tijdens een bijeenkomst van de Adviesraad met de opening van The Green House.

De drie best beoordeelde inzendingen per productgroep ontvingen een Floriade Award in de kleuren goud, zilver of brons en een passend certificaat.

De eerste prijs van de productgroep Bolbloemen viel ten deel aan Toyama Prefecture uit Toyama, Japan met Tulipa ‘Otome no Dress’ met een score van 9,35.

De eerste prijs van de productgroep Overige voorjaarsbloeiers was met een score van 9,50 voor Flower Spirit Co. Ltd uit Nagano, Japan met Ranunculus asiaticus ‘Wataboushi’. 

De eerste prijs van de productgroep Trekheesters was voor Seringen.nl uit Aalsmeer. Zij kregen voor Syringa vulgaris ‘Lucie Baltet’ een 9,42.

De beoordeling van de producten vond plaats door een vakjury, die is samengesteld uit mensen met verschillende achtergronden in de keten: van productie tot afzet. 

Floriade Excellent Award 2022
Tevens is voor de eerste maal de Floriade Excellent Award 2022 uitgereikt door de heer Win Kea van Stimuflori. Deze Award, beschikbaar gesteld door Stimuflori,  is bedoeld voor het meest opvallende productinzending per competitiedag. Deze is dit keer uitgereikt aan Seringen.nl uit Aalsmeer voor hun product Syringa vulgaris ‘Edith Braun’. Het juryrapport sprak van een prachtig, zeer uniform product met enorme bloeiwijzen; een bijzondere inzending van een uitzonderlijke kwaliteit. Een prestatie voor een product dat niet makkelijk te telen is! Petje af voor de kweker.

De volgende competitiedag vindt plaats op vrijdag 29 april a.s. en betreft Chrysant tros & Santini, Snij Cymbidium en bloeiende planten overig. Aanmelden kan via https://competitions.floriade.com/

De agenda van de competitiedagen vindt u hier, in deze Excel sheet staan de winnaars van de overige prijzen.

Met het decor van Green Love laten kwekers hun mooiste bloemen zien in The Green House. Wekelijks staat er een andere bloem centraal. Tot en met 28 april staat The Green House vol met tulpen.

Publicatiedatum: