Edwin Stuik, APC Handling:

"Ons motto is dat we een zorgeloze importafhandeling bieden aan onze klanten"

Tholen - Na een jarenlange carrière in de afhandeling van perishable luchtvracht trad Edwin Stuik in de zomer van 2021 als general manager aan bij Amsterdam Perishable Center (APC) Handling. APC is een dochteronderneming van IPHandlers, specifiek gericht op de importafhandeling van AGF op Schiphol en de omringende luchthavens. "Hoewel de focus van IPHandlers altijd heeft gelegen op de bloemen- en plantensector groeide ook het segment groente en fruit erg hard. Vanuit de overtuiging dat iedere markt haar eigen benadering vereist werd daarom in 2019 zusterbedrijf APC Handling opgericht. Sindsdien hebben we een mooie groei doorgemaakt, maar moet de echte potentie nu worden waargemaakt!"

APC Handling is met 6.000 m2 aan geacclimatiseerde koelruimten een van de grootste spelers in de afhandling van groenten, fruit en andere verse producten in het internationale luchtvrachtverkeer. Het bedrijf is SKAL en BRC gecertificeerd. "Wij zitten tussen de hele grote spelers en de kleine spelers in en zo positioneren we ons ook. We hebben het persoonlijke contact van een kleine organisatie, want klanten hebben hier altijd één contactpersoon die het hele proces van inkomende planning, douaneformaliteiten, keuren, afleveren en factureren voor zijn rekening neemt. Tegelijkertijd maken we gebruik van een grote organisatie (icm met IP Handlers) waarmee we hier vlakbij Schiphol met onze vrachtloodsen 24/7 in de voorste linie zitten."

"Ons motto is dat we een zorgeloze importafhandeling bieden aan onze klanten. Daar komt nogal wat bij kijken. Met veel luchtvrachtzendingen die binnenkomen is er wel wat aan de hand. Die handel heeft de halve aarde over gereisd, dus er zijn regelmatig temperatuurissues, vertragingen of bijvoorbeeld schade aan de verpakking. Aan ons de taak om te zorgen dat de producten in de meest optimale conditie naar de klant gaat", vertelt Edwin. "Onze loods is zo ingericht, dat de indeling flexibel is. In ons koelcomplex hebben we vier verschillende temperatuurzones. We vergroten hiermee sterk onze flexibiliteit en servicegraad naar onze klanten. Dankzij ons team van vrij makers, die zich in de eerste linie loodsen begeven van de airlines, hebben wij de vracht vaak eerder dan veel collega's beschikbaar voor onze klanten. Onze klanten kunnen dan eerder over hun product beschikken, of het geeft ons tijd om producten terug te koelen en alsnog snel te kunnen afleveren. Afhankelijk van het product en de staat waarin het bij ons binnenkomt, wordt de juiste opslaglocatie gekozen en, indien van toepassing, de juiste terugkoeltechniek toegepast. Zo behoren vacuümkoeling als blast koeling tot de mogelijkheden."

"De variatie in de diverse soorten groenten en fruit die vanuit de hele wereld door APC Handling worden afgehandeld is eindeloos. De meest voorkomende productsoorten  zijn mango’s, avocado’s, asperges, papaja’s, ananas, zachtfruit, paddenstoelen, bonen en peulen. Iedere soort heeft zo zijn eigen karakteristieke en specifieke behandeling nodig", vervolgt Edwin. "Die eisen kennen wij en daar kunnen we ook aan voldoen."

De luchtvrachtsector kreeg door de coronapandemie flinke klappen en die is de markt volgens Edwin nog altijd niet te boven. "De beschikbare vrachtcapaciteit is nog altijd beperkt. Daarbij komt dat een deel van de import voor onze klanten normaal zijn weg vond naar Oost-Europa en ook die handelsstromen blijven nu vanwege de situatie in Oekraïne wat achter. Het enige voordeel voor de luchtvracht is dat het in de zeevracht momenteel niet veel beter is en zo heeft elke modaliteit weer zijn eigen issues en ik verwacht daar de komende periode ook nog geen opleving in. Tegelijk betekent dit, dat onze rol echt heel belangrijk zal blijven de komende tijd en zie ik de toekomst van APC Handling met vertrouwen tegemoet."

"Als jonge, groeiende onderneming is APC Handling volop in ontwikkeling. Uiteindelijk wil ik dat de spreiding van onze activiteiten nog beter in balans komt. De focus op importafhandeling van AGF zal altijd zo blijven en versterken, maar het is tijd dat we nu ook luchtvrachtexport en zeevracht een grotere bijdrage gaan laten leveren als dienstverlening. Ons moederbedrijf IPHandlers is inmiddels een erkende naam in de luchtvrachtmarkt, maar met APC zijn we nog maar net gestart. Vanuit de huidige klantenbasis en vernieuwde identiteit gaan we nu aan de weg timmeren om meer potentiële klanten te overtuigen dat ze voor een onafhankelijke, klantgerichte importafhandelaar voor Nederland en de omringende Europese luchthavens bij APC Handling aan het juiste adres zijn!" 

Voor meer informatie:
Edwin Stuik
APC Handling
Noordpolderweg 13
1432 JH  Aalsmeer
Mob: +31 (0)6 3429 3991
estuik@apchandling.nl 
www.apchandling.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven