Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Limburgs tulpenmozaïek in volle bloei

Bezoekers genieten dinsdag van het reusachtig bloeiende tulpenmozaïek in de vorm van een wijnfles en -glas in de tuin van Kasteel Terworm in Heerlen. De in oktober 2021 geplante ruim 100.000 bloembollen langs de fiets- en wandelroutes in de Rococotuin staan op dit moment in volle bloei. De bloemen vergroten niet alleen de lente-uitstraling van het landgoed, maar geven ook een extra stimulans aan de biodiversiteit en het voedselaanbod voor vlinders en bijen. Bestuivers zijn van essentieel belang voor onder meer de lokale voedselproductie. Op het landgoed Terworm wordt onder meer appelsap, honing en appelstroop gemaakt.

Verwachting is dat toeristen nog tot eind april van de 'bourgondische' lentepracht kunnen beleven. Na de bloei van de tulpen wordt het mozaïek ingeplant met dahliaknollen, die in de zomermaanden voor bloei zorgen en een voedselbron voor bestuivers zijn.

Fotocredit: KAVB/VidiPhoto

Publicatiedatum: