Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Leeuwen Buizen Groep profiteert van grote vraag en hoge metaalprijs

De Van Leeuwen Buizen Groep behaalde in 2021 uitstekende cijfers in omzet en netto winst. Het resultaat werd positief beïnvloed door een aantrekkende marktvraag en hogere materiaalprijzen, zo deelt het bedrijf bij de jaarcijfers. Verstoringen in de wereldwijde supply chain leidden gedurende het jaar tot tekorten aan materiaal. Door 'een sterke internationale voorraadpositie en inkoopnetwerk' kon Van Leeuwen klanten 'onverminderd van materiaal voorzien.'

De totale omzet van de Van Leeuwen Buizen Groep bedroeg in 2021 € 1.431 miljoen (2020: € 1.178 miljoen). Het bedrijfsresultaat kwam uit op € 79 miljoen (2020: € 15 miljoen) en het nettoresultaat op € 64 miljoen (2020: € 9,4 miljoen). De solvabiliteit verbeterde sterk tot 40,7% (2020: 36,8%).

Begin 2021 waren de economische omstandigheden gunstiger dan verwacht. De herstellende economie leidde wereldwijd echter tot grote verstoringen van aanvoerlijnen en materiaaltekorten. Bij leveranciers liepen prijzen en levertijden snel op. Na de zomer werden tekorten kleiner en was er zelfs een beperkte prijsdaling voor gelaste buizen. Door de zeer snel oplopende energieprijzen stegen echter opnieuw de prijzen, met name voor naadloze buizen. Van Leeuwen kon met haar sterke internationale voorraadpositie en wereldwijde inkoopnetwerk goed inspelen op de ontwikkelingen.

In het Industry-segment was de marktvraag in Europa goed, vooral in de segmenten automotive, mechanical engineering, civil engineering en constructie. In heel Europa groeide de omzet aanzienlijk, met name bij Van Leeuwen-vestigingen in Noord-Europa, Centraal-Europa en Zwitserland. Ondanks de wereldwijd minder gunstige marktsituatie in het Energy-segment, leverde het kantoor in Parijs onder andere aan een groot pijpleidingproject in Noord-Afrika.

De vooruitzichten voor 2022 zijn positief, al is een aantal factoren onzeker. In financieel opzicht zullen de consequenties van de invasie in Oekraïne door Rusland voor Van Leeuwen relatief beperkt zijn, gezien de geringe omvang van de activiteiten. Het is echter onduidelijk wat op langere termijn het effect zal zijn met betrekking tot de beschikbaarheid van materialen en algehele ontwikkeling van de economie.

Peter Rietberg, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “ In 2021 werden in bijzondere marktomstandigheden zowel in resultaat als omzet records gebroken. Met inventiviteit en inzet van ons internationale netwerk konden we onze klanten onverminderd van materiaal voorzien. We benutten daarbij de extra slagkracht die we met de acquisitie van Benteler Distribution eind 2019 verkregen. Hoe 2022 verder verloopt is moeilijk te voorspellen. Als familiebedrijf met een bijna honderdjarige historie, weten we echter als vrijwel geen ander hoe we met onzekere en veranderende marktomstandigheden om moeten gaan. ”

Voor meer informatie:
Van Leeuwen Buizen Groep
www.vanleeuwen.com

Publicatiedatum: