Ridder wint Energy Globe Award

Ridder is de winnaar van de Energy Globe Award in Nederland. Een internationale jury bekroonde Ridder voor de ontwikkeling van Ridder NoNa+, een innovatieve oplossing voor selectieve natriumverwijdering die glastuinders helpt hun watervoetafdruk te minimaliseren.

De Energy Globe Award biedt een podium voor innovatieve oplossingen die de meest urgente milieuproblemen van deze tijd aanpakken, zoals grondstoffenschaarste, lucht- en watervervuiling, erosie, klimaatverandering of afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Hoewel deze oplossingen soms reeds verkrijgbaar zijn, blijven ze vaak onbekend bij het grote publiek. Energy Globe geeft ze een stem en presenteert ze aan een groter publiek. De organisatie wil goede ideeën meer zichtbaar maken en anderen aanmoedigen om met hun eigen innovatieve oplossing te komen.


Ridder CIO Joep van den Bosch ontvangt de Energy Globe Award uit handen van Astrid Harz, Austrian Ambassador to the Kingdom of the Netherlands en Michael Spalek, Commercial Counsellor of Advantage Austria.

De jury van de Energy Globe Award prees Ridder voor zijn inzet om 'een duurzaam initiatief voor een duurzame toekomst' te ontwikkelen. Chief Innovation Officer Joep van den Bosch van Ridder: "NoNa+ is de eerste kostenefficiënte natriumverwijderingsoplossing in de tuinbouwsector die het schadelijke natriumgehalte uit afvoerwater verwijdert en emissievrije teelt mogelijk maakt dankzij een unieke combinatie van selectieve membraan- en elektrodialyse-technologie. Dit innovatieve systeem minimaliseert het verlies van dure meststoffen en maakt het mogelijk om natrium te verwijderen zonder toevoeging van andere kostbare mineralen. Toepassing van de Ridder NoNa+ in het irrigatiesysteem maakt het mogelijk om het irrigatiewater op een kwekerij een volledig teeltseizoen te recirculeren."

Joep is verheugd met de erkenning van de Energy Globe Award. "Het winnen van de GreenTech Innovation Award in 2019 en een Sival Innovation Award in 2020 bevestigde de urgentie van onze oplossing binnen onze eigen tuinbouwsector. Het winnen van een Energy Globe Award is echter heel bijzonder, omdat dit een publieke prijs van buiten onze sector is. Het is zeer betekenisvol dat onze oplossing ook door anderen buiten onze sector wordt gezien en erkend en dat het als inspiratie dient voor andere innovators om de toekomst van onze planeet veilig te stellen."

Voor meer informatie:
Ridder
info@ridder.com
www.ridder.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven