Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chrysant Pina Colada heeft eigen postzegel

Op donderdag 7 april is tijdens een drukbezochte contactavond van Postzegelvereniging Monster de postzegel met de chrysant Pina Colada gepresenteerd. Dit is de 21e postzegel in de serie ‘Westlands Mooiste’ postzegels. De postzegel is in nauwe samenwerking met veredelaar Dümmen Orange ontwikkeld. De troschrysant Pina Colada wordt in Westland geteeld en wordt veel geëxporteerd naar oost Europa.

Gebruikelijk is dat de nieuwe postzegels in een feestelijke ambiance worden gelanceerd in aanwezigheid van genodigden, van vertegenwoordigers van de kwekers van de producten die al een postzegel in de serie hebben en vertegenwoordigers van de filatelie.

Lange tijd was dat niet mogelijk vanwege de Covid-19-pandemie. Vanwege de oorlog in Oekraïne met als gevolg enorm gestegen energieprijzen en lage opbrengsten door teruglopende vraag is in goed overleg tussen Dümmen Orange en de postzegelvereniging besloten om de presentatie sober te doen. De media worden nu via de persberichten geïnformeerd, jammer, het is niet anders.

Tijdens Kom in de Kas Westland 2022 op 11 en 12 juni zijn de Pina Colada postzegels ook present in de promotiekraam van Postzegelvereniging Monster.

De postzegel laat twee kleuren Pina Colada – geel en wit – naast elkaar in de kas zien. De postzegel is er in een vel van 10 stuks en als zelfklevende rolzegel. Er is ook een kaart met de complete serie 12 t/m 22 met de postzegels waarop 11 glastuinbouwproducten. De postzegels zijn uitsluitend bij Postzegelvereniging Monster te koop.

Wellicht ten overvloede: Deze postzegels met de 1 zijn geschikt voor een brief van 20 gram binnen Nederland en blijven ook na verhoging van de posttarieven geldig. Er hoeft dan niet bijgeplakt te worden.

bron: Postzegelvereniging Monster 

Publicatiedatum: