Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spotlight op de Primula obconica Touch Me bij Schoneveld Breeding

Na de Primula Paradiso, was het bij Schoneveld Breeding in week 6 en 7 tijd voor de open dagen Primula obconica Touch Me. Alle kleuren van alle series stonden in die periode in de spotlights. Diverse jongeplantenkwekers namen een kijkje. Uiteraard deden ook de kwekers van de Touch Me+ groep een ronde langs de planten.

Productkenmerken
De naam Touch Me draagt het belangrijkste kenmerk van de series met zich mee. Alle planten zijn priminevrij. Jeuk en irritaties behoren hiermee tot het verleden. Touch Me kenmerkt zich daarnaast door de genetisch compacte plantbouw, sterke bloemstelen en de krachtige uitstraling van de planten. De houdbaarheid is uitstekend en de uniformiteit tussen de verschillende kleuren is groot. De bloei is uitbundig te noemen en de bloemen hebben levendige kleuren. Primula obconica Touch Me zijn de eerste bloeiers van het jaar. Een perfecte aanvulling op het assortiment van kwekers.

Touch Me Mini vrij beschikbaar
Belangrijkste nieuws van de open dagen is de verkrijgbaarheid van Touch Me Mini. Na een aantal jaren van selectieve distributie in Europa is deze kleinste en compacte variant vanaf nu vrij beschikbaar. Touch Me Mini is geschikt voor een 9 tot 10,5 centimeter pot. Het product vraagt weinig remstoffen en biedt daarom veel kansen voor de toekomst. In een wereld waarin het gebruik van remmiddelen steeds verder vermindert, krijgen duurzame keuzes een steeds prominentere plaats. Touch Me Mini is verkrijgbaar in 5 intense kleuren.

Touch Me Midi
Iets groter is Touch Me Midi, geschikt voor 10,5 tot 12 centimeter pot. Deze middelgrote Touch Me is verkrijgbaar in 8 kleuren. Opvallend is de kleur Dark Orange, die dit jaar is verbeterd. Deze kleur is gelijker in bloei, iets lichter qua tint en nog voller en ronder gebouwd.

Touch Me Large
Touch Me Large is de grootste in de Touch Me serie. Deze planten zijn geschikt voor 12 tot 15 centimeter potten. Touch Me Large is verkrijgbaar in 10 kleuren. Magenta is hiervan verbeterd met een gelijkmatiger bloei en uniformer plantformaat. Ook Touch Me Large Pink is verbeterd. Deze is uniformer en wat compacter qua bouw.

Galaxy
Op de open dagen is zoals gebruikelijk ruimte voor alle kleuren van alle series. Dat betekent dat de bijzondere kleur Galaxy, uit de Touch Me Large serie, ook vol in bloei stond. Deze paars met wit gekleurde bloemen zijn een unicum op de markt. Ze laten het heelal voor even dichterbij komen. Naast de standaard Touch Me met effen gekleurde bloemen of overlopende kleuren valt Galaxy duidelijk op.

Primula Pricanto
De vintage kleuren van Primula Pricanto lieten zich ook mooi zien in de kassen. Net als Galaxy, is ook deze serie uniek op de markt. De priminevrije Pricanto heeft kleine bloemetjes en is geschikt voor binnen én om buiten onder de veranda te zetten. De houdbaarheid is uitstekend, gelijk aan de reguliere Touch Me. Primula Pricanto is geschikt voor een 9 tot 12 centimeter pot en verkrijgbaar in 3 kleuren.

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
marketing@schoneveld.nl
www.schoneveld-breeding.com

Publicatiedatum: