Koen Pack:

"Bamboe bloemenhoezen voor een natuurlijke uitstraling"

Koen Pack heeft sinds enige tijd hoezen van papier, gemaakt van bamboe in het assortiment. "Bamboe is een hernieuwbare grondstof wat sneller groeit dan bomen. Ook zet bamboe 35% meer CO² om naar zuurstof dan bomen. Bamboe is bovendien nog duurzamer dan papier wat gemaakt is van bomen. We komen hiermee ook tegemoet aan de vraag vanuit de markt om minder plastics te gebruiken."

De belangrijkste voordelen op een rij:
·         Bamboe is een snel groeiende grassoort;
·         Een hernieuwbaar gewas wat geen bodemerosie geeft;
·         Het zet 35% meer CO² om naar zuurstof dan bomen;
·         Het groeit ook bij extreme droogte of vocht;
·         Geen vochtkringen in het papier;
·         Beter voor mens en milieu.


Links: Hoes Bambuseae V-Shape 60 grams (verkrijgbaar in 3 maten: 40x30x12cm / 50x35x10cm / 50x44x14cm ) en rechts: Hoes Moon Bambuseae 60 grams (verkrijgbaar in 37x37cm)

Duurzaam materiaal
In 6-8 maanden tijd bereikt een Bamboe halm zijn volledige hoogte en dikte, hiermee is het één van de snelst groeiende gewassen om papier mee te maken, vertelt het bedrijf. "Net als bomen zijn Bamboe planten een hernieuwbare grondstof die veel CO2 opnemen. Er hoeven geen bossen gekapt te worden om aan de wereldwijde vraag van hout en papier te voldoen. Bamboe groeit door zon en water, is biologisch afbreekbaar en kan dienen als bio-energie. De Bamboevezel is soepel en het papier wat hiervan gemaakt wordt is daardoor glad."

"Omdat het van belang is dat het papier na contact met water niet uit elkaar valt, hebben we gekozen voor een dikkere papiersoort zonder toevoeging van coatings of laminaten. Er blijven geen vochtkringen achter en je zult geen papierpulp in je emmer vinden, waarmee het een uitstekend alternatief voor gewoon papier is." 

Voor meer informatie
Koen Pack
sales@koenpack.com     
koenpack.com/nl-nl/bamboe of koenpack.com/en-gb/bamboo  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven