Brandkamp

Twee nieuwe pothortensia's: NHS Magenta Power en NHS Red Dreamer

Iedereen snakt naar wat kleur en frisheid nu de lente voor de deur staat. De frisse en krachtig gekleurde pothortensia's kunnen daar een mooie bloeiende bijdrage aan leveren. Ze brengen kleur en een lentestemming in huis en geven gedurende een lange periode plezier aan de consument.

De Duitse firma Brandkamp uit Isselburg wil hier graag aan bijdragen met haar 2 nieuwe NHS hortensia rassen, waaronder NHS Magenta Power en NHS Red Dreamer.

NHS Magenta Power
Het bedrijf zegt dat de NHS Magenta Power bloeit in een sterk magentarood en overtuigt met zijn frisgroene loof. "De mooi gevormde, ronde bloemen staan op stevige stelen. De groei is gemiddeld sterk en daardoor ook geschikt voor de teelt in verschillende potmaten van 10,5 cm tot boomkwekerijcontainers."

NHS Red Dreamer
De tweede nieuwkomer is het NHS Red Dreamer ras. "Dit donkerbladige ras begint als een witte bloem met een rijke rode rand, die langzaam roze wordt tijdens de bloei. Een interessante kleurencombinatie. De stengels van dit ras zijn sterk en de groei is gemiddeld tot sterk. Een nieuwkomer die zeker zijn plaats in het assortiment zal vinden."

Ook geschikt voor buiten
Juist omdat het voorjaar op een gegeven moment eindigt, vindt Brandkamp het belangrijk dat er rassen worden opgekweekt die ook geschikt zijn voor buiten. "Daarom zijn ze ook in de zomer een verrijking van het hortensia-assortiment."

FlowerTrials
Benieuwd om deze en nog veel meer nieuwe rassen in 'real-life' te zien? Ze zijn te zien bij Brandkamp tijdens de FlowerTrials (14-17 juni) bij HortiParQ (Takii Seed) in Kudelstaart.

Voor meer informatie:
Brandkamp 
info@brandkamp.de
www.brandkamp.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven