Basisschoolkinderen op excursie bij Entree Vert

De afgelopen week brachten twee groepen van de Daltonschool Klaverweide uit Noordwijk een bezoek aan Entree Vert in Noordwijkerhout. De kinderen uit groep 6 kregen een kijkje achter de schermen bij het bedrijf dat kleurrijke bloemen- en plantenbakken verhuurt, verkoop en onderhoudt. Van tulpenbakken tot geraniumpiramides en van zomerperkgoed tot vaste planten. Op deze manier vergroenen ze de stedelijke omgeving en fleuren ze de buurt op.

Zo brengt Entree Vert een stukje Bollenstreek naar de steden.

18 jaar
Na de ontvangst in de kantine vertelt Bart Bon, de eigenaar van het bedrijf, het verhaal over zijn bedrijf. ‘Wat is uw lievelingsbloemen en hoelang doet u dit werk al?’ zijn vragen die de revue passeren. ‘Twintig jaar geleden begon ik als 18-jarige voor mijzelf nadat ik altijd in het familiebedrijf van mijn ouders had gewerkt’. Inmiddels is het bedrijf Entree Vert uitgegroeid tot 3 vestigingen en heeft het een samenwerking met een bedrijf in het Westland voor het opplanten van het perkgoed.

Tulp Festival Amsterdam
Daarna volgt de rondleiding langs de tulpbakken, geraniums en vaste planten bakken.

‘Wij wonen in een streek met heel veel bloemen en planten, maar in de stad hebben ze geen bollenvelden. Daarom brengen wij dit naar de stad’, aldus de eigenaar. Zo levert het bedrijf in de maand april honderden tulpenbakken aan Amsterdam. Op ruim 60 locaties zijn ze te zien en op deze manier kondigt Amsterdam de lente aan.

‘Voor iedere Amsterdammer een tulp’ is het motto van dit festival. En zo geniet ook Amsterdam van de bollen die op de velden in de Bollenstreek gekweekt worden.

‘In de zomer verzorgen we geraniumpiramides en hanging-baskets met zomerbloeiers, je hebt ze vast weleens zien hangen in een dorp of stad. En in de herfst vervangen wij de zomerbloeiers weer voor de vaste planten, die ook in Noordwijkerhout gekweekt worden. Zo blijft het in de steden dus gedurende het hele jaar groen en fleurig.’

Grow Your Own
Aan het eind van de excursie planten de kinderen hun eigen stekje in een potje met aarde. Eerst de aarde erin, dan met twee vingers een gaatje maken en dan het stekje. ‘Als je dit kleine plantje goed verzorgt, heb jij in de zomer ook een geranium in jouw tuin. En wie dit het beste kan, ontvangt een prijs en roep ik uit tot de beste ‘kweker’.

Agrarische Ondernemersfonds Noordwijk
Het Agrarisch Ondernemersfonds Noordwijk wil graag investeren in de toekomst van de jeugd. Dat wil zij doen door de kinderen van de basisscholen in gemeente Noordwijk te betrekken bij de streek over bloemen-, bollen- en vaste plantenteelt. Via een totaal verzorgd programma, inclusief vervoer, kunnen scholen een bezoek brengen aan de Noordwijkse kwekers.

De agrarische sector biedt veel kansen en er zijn veel vacatures. En dat zijn zeker niet alleen banen met de ‘handen in het zand’. Dit educatieprogramma dient ook als pilot voor de Economic Board Duin- en Bollenstreek in het kader van Onderwijs & Arbeidsmarkt.

Entree Vert
Entree Vert verhuurt, verkoopt en onderhoudt kleurrijke bloemen- en plantenbakken om de stedelijke leefomgeving te vergroenen en op te fleuren. Ze levert al sinds 1992 aan diverse gemeenten en semi-overheidsinstellingen.In Noordwijkerhout hebben zij 3 vestigingen. In het Westland werken ze samen met een bedrijf om perkgoed op te potten. Voor meer informatie: https://www.entreevert.nl/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven