Kwekerij van Winden groeit door met Zamioculcas

Kwekerij van Winden heeft de afgelopen maanden een flinke (interne) verbouwing ondergaan. Door de aankoop van nieuwe locaties en het implementeren van een nieuw afleversysteem voor Zamioculcas, kunnen de kwekers uit het Drentse Erica aan de groeiende vraag blijven voldoen.  

Groeiende markt
Kwekerij van Winden is al jaren een van de marktleiders in Zamioculcas en kweekt deze in verschillende potmaten en sorteringen. De afgelopen jaren bleef de vraag naar het kweken van zware kwaliteit Zamioculcas in grote hoeveelheden steeds groeien. Om aan deze vraag te blijven voldoen, was op verschillende vlakken aanpassing nodig in het productieproces van Kwekerij van Winden. 

Nieuw afleversysteem
Met de aankoop en verbouwing van verschillende productielocaties in Erica is er meer ruimte in het productieschema en de teeltduur voor de Zamio’s. Elke potmaat (14, 17 en 21cm) heeft nu een tweede productielocatie, waardoor er meer tijd is om de planten mooi en zwaar te laten worden. Zo groeit het aantal scheuten, ook wel veren genoemd, per plant, waardoor de Zamioculcas nog meer sierwaarde heeft.  

Kwekerij van Winden groeit dus niet alleen in kwantiteit, maar juist ook in kwaliteit. Om de kwaliteit in de toekomst nog beter te onderscheiden en het proces efficiënter in te richten is er ook een nieuw afleversysteem op de hoofdlocatie gerealiseerd. In samenwerking met WPS is er nagedacht over een optimale routing en sorteringssysteem.

Royal Green
Kwekerij van Winden bundelt haar assortiment in kamerplanten onder het label ‘Royal Green’. Producten als Curio Mount Everest, Curio Blues, Echeveria Devotion, Zamioculcas Raven en Zamioculcas Emerald Palm worden in een herkenbare Royal Green verpakking door heel Europa verkocht.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven