Presentatie nieuwe TraySpacer tijdens Fruit Logistica

De nieuwe TraySpacer van Bosman Van Zaal is een gepatenteerde herbruikbare tray, die kan worden uitgeschoven in een schaakbordpatroon, zodat plantmateriaal automatisch en zonder schade wijder gezet kan worden. Het systeem is vorig jaar voor het eerst grootschalig toegepast bij Soli Organic een bedrijf dat gespecialiseerd is in geavanceerde kruidenteelt in Anderson S.C, en wordt tijden de Fruit Logistica 2022 officieel voor het eerst aan de sector gepresenteerd in stand nummer B-03 in hal 8.1.TraySpacer: Herbruikbare tray en wijderzet station
Het nieuwe uitzetsysteem is door Bosman Van Zaal in eigen beheer ontwikkeld. De TraySpacer maakt optimaal gebruik van het teeltoppervlak. Het heeft een verhouding van 1:2 om het teeltoppervlak te verdubbelen. Daarnaast levert het systeem een enorme arbeidsbesparing.

Het systeem bestaat uit een gepatenteerde uitschuifbare tray, een robot die de trays uit- en inschuift.  De uitschuifbare tray is ontwikkeld om planten wijder te zetten zonder ze te beschadigen, zodat uitval tot een minimum wordt beperkt. In de flexibele tray kunnen potten óf grond met zaad worden geplaatst. De TraySpacer kan op geïntegreerde wijze gekoppeld worden aan systemen voor automatisering, trayhandling en oogsten.

Efficiënt hergebruik en verwerking
Na een teelt wordt de tray van de TraySpacer door een snijmachine van het gewas ontdaan. Vervolgens wordt de grond met een kantelmechanisme uit de tray gedrukt, waarna de tray door een wasser gereinigd en gedesinfecteerd wordt. Klaar voor een nieuwe teelt.

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven