Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouw Emmen organiseert dit weekend: 'Kieken hoe't gruit'

Stichting Tuinbouw Promotie Emmen geeft mensen, en speciaal kinderen, dit weekend de gelegenheid de tuinbouw te proeven, zien en beleven. Daarvoor is bij kwekerij Polman in Erica een tentoonstelling opgezet.

Op zaterdag van 10-17 uur en zondag van 11-16 uur is iedereen welkom op de Tuinderslaan 31 in Erica. Daar is de afgelopen dagen onder meer een speciale pluktuin voor kinderen opgezet. Zowel de sierteelt als de glasgroententeelt komen aan bod. Deelnemers zien hun planten groeien, kunnen zelf zaad in een potje planten en groentes verzamelen die ze men mogen nemen aan het eind van 'een mooi educatief gratis daguitje', zo deelt de organisatie.


De opbouw was de afgelopen dagen in volle gang. 

Elk jaar vindt tijdens Kom in de Kas in de regio al een bloemenshow plaats, maar nu Kom in de Kas verplaatst is, kwamen de studenten van het Zone College die er steevast aan meewerken in de knoop. Zij hebben dan stages en examens. Daarom is nu een nieuw evenement ontwikkeld.