Royal Van Zanten versnelt en innoveert in Alstroemeria veredeling

Na twee jaar van uitdenken, ontwerp en ontwikkeling, heeft Royal Van Zanten een volledig vernieuwd systeem voor selectie in de veredeling van Alstroemeria in gebruik genomen. Mobiele, lage roltafels en hybride belichting met LED en Son-T zorgen voor ruimtebesparing, snellere bloei, nog beter betrouwbare kwaliteit en een besparing op schaarse arbeid.

Geen afgekeurde planten meer verzorgen
Alstroemeriaveredeling vereist veel vakmanschap, tijd en ruimte. Zaailingen worden geplant, vormen een flinke rhizoom (wortelstok) en blijven dan een heel seizoen in de kas in de volle grond staan. Ook na de selectie, waarbij circa 95% van de zaailingen wordt afgekeurd, vraagt elke plant zorg, licht en ruimte. De goed verzorgde, maar afgekeurde planten belanden aan het einde van het seizoen op de afvalhoop.

“Dat proces schreeuwde al een poosje om vernieuwing,” vertelt Dave Geerlings, Alstroemeria veredelaar bij Royal Van Zanten, “in 2020 zijn we daarom gestart met een vernieuwingsproject. Roltafels en de bijbehorende systemen voor de Alstroemeriateelt en veredeling zijn op maat ontwikkeld door ons team in samenwerking met de leveranciers.”

Voor meer informatie:
Royal van Zanten
Lavendelweg 15
1435 EW Rijsenhout
T : +31 (0)297 387000
www.royalvanzanten.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven